Gandia presenta el programa 'Activa Jove' per oferir als joves alternatives saludables d'oci
El programa es desenvoluparà del 10 de juny al 30 de juliol i està dirigit a joves de 12 a 30 anys
La inscripció s'ha de fer en https://activajove.gandia.org i mitjançant el QR que apareix al cartell
La regidora delegada de Polítiques Saludables, l'edil responsable de Joventut i David Valiente, president del Consell dels Joves, han presentat aquest matí en roda de premsa la programació de la iniciativa "Activa Jove" que tindrà lloc a la nostra ciutat del 10 de juny al 30 de juliol i on també han col·laborat les àrees d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives; Cultura; Política Festiva; i l'àrea de Polítiques Educatives i Benestar Social.
Tal com s'ha explicat durant la roda de premsa, durant la pandèmia els joves es van veure en una situació on anaven de l'institut a casa i viceversa, sense poder relacionar-se adequadament ni fer activitats de temps lliure. Des que es va alçar l'estat d'alarma, els joves van afrontar la problemàtica que no tenien moltes opcions d'oci donada la impossibilitat de mantenir contactes estrets a molta gent. Això juntament amb altres problemàtiques associades a la situació va fer que el consum de substàncies en la població jove augmentés. Amb tota aquesta problemàtica des de l'ajuntament s'ha posat en marxa aquesta iniciativa destinada a reduir el problema.
D'aquesta manera i tal com ha explicat Lydia Morant, "Activa Jove" és un programa d'activitats destinat a oferir activitats d'oci saludable i alternatiu al consum de substàncies. Totes les activitats són gratuïtes i estan destinades a joves de 12 a 30 anys perquè puguen gaudir-ne en igualtat. A més, s'han organitzat activitats de diversos tipus per a recollir molts dels interessos dels joves.
Hi ha activitats esportives com skate, scooter, rocòdrom, esports al mar, senderisme... També activitats d'oci molt cridaneres per als joves: soccerball, paintball, escapament room... Així com diversos tallers per aprendre noves habilitats: taller d'estels, taller de còctels sense alcohol, taller d'autodefensa, taller de fotografia per a xarxes socials... a més com una manera de conscienciar els joves sobre el consum d'alcohol també podran assistir a l'obra de teatre "Delirium" i per fomentar la igualtat i el respecte s'han programat activitats de diversos tipus amb la temàtica de l'Orgull.
Totes aquestes activitats tenen objectius més enllà de prevenir el consum de substàncies. També donen a conéixer el patrimoni natural i cultural de la ciutat, donen a conéixer esports alternatius que potser no són tan populars, promouen la igualtat i la diversitat, entre altres valors.
"També hem vist la necessitat de fomentar la participació i la creativitat dels joves amb la realització del "I Concurs d'Instagram d'Hàbits i Conductes Saludables per a Joves" que comença hui i que finalitzarà el dia 22 de juliol, amb el lliurament de premis el dia 23 a l'Espai Jove. Aquest concurs té una temàtica d'hàbits saludables i podran participar tots els joves de 12 a 30 anys" va explicar la regidora de Joventut qui ha afegit que les bases del concurs es podran consultar a la web, juntament amb la informació de cadascuna de les activitats i també es podrà sol·licitar cita per a preinscriure en aquelles que estiguen interessats. Les activitats comencen el dia 10 de juny i finalitzen el 30 de juliol i són tant entre setmana com els caps de setmana.
S'ha treballat molt en aquesta programació per adaptar-la a les mesures de seguretat de la Covid-19, però focalitzant també en fomentar un oci saludable i de qualitat que s'adapte als gustos dels joves de la ciutat.
Per la seua banda. Liduvina Gil va incidir en la difícil situació que va afrontar la població en general i la joventut en particular per la COVID-19.
"Volem reconéixer l'esforç de la joventut que ha vist alterada la seua forma de relacionar-se i ha hagut d'afrontar dos cursos acadèmics atípics. Amb aquesta iniciativa pretenem activar al jovent oferint un oci alternatiu i saludable que afavorisca potenciar els factors que ajuden els joves a reduir el risc davant de situacions susceptibles de consum de tòxics al temps que afavorim l'expressió artística, activitats per conéixer l'entorn i fomentar comportaments de respecte i igualtat".