GANDIA | TURISME

Gandia premia al Camping l'Alqueria, el restaurant Parsifal i el Concurs Internacional de Fideuà per la seua contribució al turisme de qualitat

ELPERIODIC.COM - 21/03/2019

El Jurat dels Premis i Reconeixements 'Turisme de Gandia' s'ha reunit aquest matí per dictaminar quins són els guardonats d'enguany, els quals recolliran els seus premis i reconeixements en la III Gala del Turisme, que tindrà lloc el 26 de març a les 20 hores a l'Espai Baladre de la platja. Està prevista l'assistència de prop de 400 persones vinculades al sector empresarial turístic. Aquest acte té una vocació clara: valorar el treball ben fet que realitzen empreses, entitats i associacions per millorar el turisme de la ciutat i encoratjar-los perquè vagen per la mateixa línia.

Premis

Premi a la trajectòria turística, innovació i/o aposta per la qualitat. S'atorga a aquelles empreses que hagen desenvolupat iniciatives empresarials o de dinamització de productes o a aquelles que hagen destacat en la seua professió en pro del turisme.

– Camping l'Alqueria, (a proposta del Jurat). El càmping, inaugurat l'any 1979, romàn obert ininterrompudament des de 2003. Manté una ocupació mitjana en temporada baixa del 90% en parcel·les, amb turistes estrangers provinents de França, Holanda, Alemanya i Bèlgica. L'ocupació mitjana als mesos d'estiu és del 80% en bungalows. Aquestes dades fan que l'empresa puga mantindre al llarg de tot l'any el mateix personal contractat. Pertany a l'Associació de Càmpings de la Comunitat Valenciana; al Consorci de Càmpings del Mediterrani i és soci de Destí Safor. A més, és Partner de les guies internacionals ACSI d'Holanda i ADAX, d'Alemanya. Està molt bé posicionat a Booking i Tripadvisor, i organitza excursions per als seus clients per a visitar els recursos culturals i naturals de Gandia i la comarca. Compta amb el segell de qualitat SICTED.

– Concurs Internacional 'Fideuà de Gandia'. El certamen promou la gastronomia gandiana mitjançant el seu plat autòcton, la Fideuà de Gandia, sempre amb producte de la llotja. A més, aposta per la qualitat i la consecució de la recepta original. És un concurs únic a Gandia que compta ja amb 44 edicions, al qual s'inscriuen cuiners internacionals de Japó, Xina, Mèxic, Itàlia o França, entre d'altres. El concurs es desenvolupa a juny, però la promoció del plat es realitza al llarg de tot l'any. Té un segell propi per als restaurants que cuinen la Fideuà de Gandia segons la recepta original i oficial.

– Restaurant Parsifal. Des de la seua obertura en 1980, ha sigut un local de referència on han acudit personalitats rellevants. Obri cada dia de l'any durant tot el dia des de 2003, i ompli pràcticament la majoria dels dies, comptabilitzant 37.000 comensals anuals, molts d'ells internacionals. Les seues cartes estan traduïdes al valencià, anglés i francés, i els seus productes són de l'horta i la llotja de Gandia. A més, participa en el Concurs de Fideuà de Gandia. Compta amb el segell de qualitat SICTED.

Els reconeixements i premis 'Turisme de Gandia' del 2019 són els següents:

RECONEIXEMENTS:
a) Reconeixement a l'impuls del Turisme de Reunions, Incentius, Congressos i Esdeveniments (Mice). S'atorga a qui haja contribuït a la realització d'activitats que repercutisquen de forma positiva en el turisme de Gandia, reconeixent així els mèrits de persones o col·lectius que es caracteritzen pel seu compromís, esforç i dedicació a l'hora d'atraure a la destinació reunions, incentius, congressos i esdeveniments (no esportius) que contribuïsquen a la desestacionalització.

– Bocados de Cine. Aquest cicle aposta per la promoció de la gastronomia des del món del cinema. En aquesta iniciativa col·labora el Campus de Gandia de la UPV amb diferents restaurants de la ciutat i la comarca. És un projecte pioner a Espanya que té lloc entre els mesos d'octubre a desembre. En les sis edicions han participat més de 450 persones i més de 20 restaurants.

-Pirata Rock. És l'únic festival de rock a la Comunitat Valenciana, i en les tres edicions portades a terme fins ara han sumat al voltant de 70.000 assistents de tota Espanya. És un festival nascut a Gandia, que entra en el circuit dels concerts de 'Turisme Comunitat Valenciana', denominat Terra de Festivals. L'impacte econòmic calculat en la ciutat és de 2,5 milions d'euros. El Pirata Rock fomenta el turisme urbà.

b) Reconeixement a l'impuls del turisme associat a esdeveniments esportius. S'atorga a qui haja contribuït a la realització d'activitats esportives que contribuïsquen a la desestacionalització.

– Penya Ciclista Beniopa, per l'organització de la Volta Ciclista Internacional 'Ciutat de Gandia' cadets. És un esdeveniment alineat amb l'estrategia turística de la destinació de Gandia com a 'bikefriendly'. Participen 200 corredors nacionals i internacionals que venen a la ciutat acompanyats dels seus equips, i que augmenten l'ocupació hotelera al mes de març, contribuint així a la desestacionalització.

– MENCIÓ ESPECIAL al Club de Còrrer el Garbí per la Mitja Marató i 10K. La importància i la trajectòria de la prova han fet que el jurat haja considerat atorgar-los una Menció Especial. La Mitja Marató i 10K és una cita referent dins del calendari de curses nacionals. Enguany complirà la seua 30 edició. És una de les curses més prestigioses de l'atletisme popular a la Comunitat Valenciana. Té lloc al mes de novembre, i la darrera edició va comptar amb 2.500 inscrits. El 47% dels participants vénen de fora de Gandia: de la Comunitat Valenciana i de la resta d'Espanya.

El jurat ha estat compost per:
-Presidenta: Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, com a responsable de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament.
-Vocals:
-Cap de l'àrea de Competitivitat Turística de l'Agència Valenciana del Turisme, José Luis Wagner.
-Director del Patronat Provincial de Turisme 'València Turisme', Evarist Caselles, qui ha delegat el seu vot en la presidenta del Jurat.
-Tècnica superior de Turisme i professora del Campus de Gandia, Lola Teruel.
-El responsable Comercial de la zona de València de Trasmediterránea, Eduardo Tallada.
-La directora de l'hotel Magic Villaluz, Elia Moltó.
-President de la Comissió de Turisme de Faes, Vicente Frasquet.
-La directora del Palau Ducal, com a representant de la Xarxa d'Espais Culturals (XEC) de Gandia, Balbina Sendra.
-Secretària: La tècnica de Turisme de l'Ajuntament de Gandia, Olatz Megía.

Per a la valoració de les candidatures, el jurat ha utilitzat els següents criteris bàsics d'avaluació:
1. El nivell d'alineació amb l'estratègia de la destinació per a la consecució dels objectius generals del sector turístic.
2. La singularitat de la iniciativa presentada.
3. La contribució a la desestacionalització de la destinació turística de Gandia de l'activitat proposada.
4. Rercusió en mitjans de comunicació i projecció de la marca Gandia.
5. Compromís amb la qualitat demostrat mitjançant una distinció en algun sistema de qualitat.

El jurat ha valorat la qualitat de tots aquells que s'han presentat, ha agraït la seua participació i ha destacat l'alt nivell dels participants, les propostes de les quals han estat a l'altura de la ciutat. El jurat ha reconegut la seua tasca i el seu afany per contribuir que Gandia siga considerada com una ciutat referent de qualitat turística. Per això, ha felicitat a tots els guardonats i ha encoratjat a aquells que no han pogut ser premiats (les bases reguladores estableixen un màxim de premiats), a continuar treballant pel turisme de la ciutat.

Enguany s'han presentat més candidatures que l'any passat, el que demostra que els premis s'estan consolidant.

A la Gala també es reconeixerà a tots aquells que estan enrolats al Sicted (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins). Enguany són 111 els establiments i serveis de la ciutat que estan immersos en aquest procediment. Aquesta distinció exigeix a hotels, apartaments, càmpings, platges, restaurants, oficines, agències de viatge, comerços, escoles de vela i rem, Policia Local, Salvament i Socorrisme, entre d'altres, uns estàndards de qualitat.