GANDIA | ECONOMIA I NEGOCI

Gandia obri el termini per sol·licitar els ajuts al sector comercial minorista, hostaleria i serveis davant la crisi de la COVID-19

ELPERIODIC.COM - 25/05/2020 | Fotograf: Àlex Oltra

L'Ajuntament de Gandia destina 2 milions d'euros a la mesura

L'Ajuntament de Gandia ha obert hui el termini per a la sol·licitud de les ajudes directes per valor de 2 milions d'euros (1.500 euros màxim per local) als autònoms, xicotetes empreses i micropimes després de la corresponent publicació en el Butlletí Oficial de la província de València.

La finalitat de la mesura, que va ser acordada a proposta del govern municipal al fòrum socioeconòmic on participen totes les forces polítiques representades al consistori, empresaris i sindicats, pretén pal·liar els efectes negatius de la pandèmia, reactivar el sector productiu que s'ha vist afectat per la mateixa i contribuir al reforçament estratègic de sector, incidint especialment en el terreny de la innovació.

Aquestes subvencions van dirigides al sector del comerç minorista, l'hostaleria i els serveis de Gandia, i complementen les ajudes de 57 milions d'euros que va aprovar la Generalitat Valenciana per a tot el territori valencià.

Aquests 2 milions d'euros procedeixen dels 4,5 milions d'euros que l'Ajuntament ha destinat del romanent de tresoreria per a alleujar la crisi del coronavirus. Es tracta d'un pla econòmic viu, el que significa que es continuarà treballant en ajudes futures a partir de noves modificacions pressupostàries.

Els requisits per accedir a les subvencions són els següents:

  • Autònoms, microempreses i petites empreses.
  • Que desenvolupen la seua activitat en un local obert al públic a Gandia.
  • Que el local tinga menys de 400 m2.
  • Que hagen estat donats d'alta entre el 31-12-19 i 14-03-20. Han d'haver continuat actives des del 14-03-20.
  • Que hagen estat tancats pel Decret d'alarma.
  • És obligatori el compromís d'haver complert tots els protocols i requisits marcats per l'Autoritat sanitària derivats de la COVID-19.
  • Compromís de participar en programes de formació per a la innovació comercial i / o en activitats de promoció comercial organitzades per l'Ajuntament i les associacions de comerciants / hostalers, en els següents 12 mesos.
  • L'obligatorietat de mantenir la plantilla al 50% i el local obert fins al 31 de desembre de 2020.

Després de l'anunci en el BOP, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha declarat que es tracta d'ajudes al sector minorista, a l'hostaleria i al sector serveis de la ciutat. "Des de hui aquestes ajudes poden ser sol·licitades i amb elles pretenem ajudar a aquells que van veure que amb la declaració de l'estat d'alarma havien de baixar la persiana i que des de llavors travessen dificultats per realitzar la reobertura" "Vivim un moment històric on és necessari un escut forjat per les administracions públiques per aconseguir que es reactive i es dinamitze l'economia local perquè de l'economia de la xicoteta empresa depenen la majoria dels treballadors i les famílies de la nostra ciutat".

"Els ajuts poden ser sol·licitades a partir de hui i el que volem és que no quede cap persiana baixada de les que van quedar per culpa de la declaració de l'estat d'alarma" va finalitzar Morant.

Per la seua banda, el regidor responsable de Govern Interior i Coordinació administrativa, Jose Manuel Prieto va destacar que es tracta d'un dispositiu especial que "pretén ajudar a totes aquelles empreses i autònoms que van haver de cessar temporalment la seua activitat per la declaració de l'estat d'alarma". L'edil ha explicat que hi haurà una oficina on s'atendrà presencialment al hall del consistori i va informar que es recomana sol·licitar cita prèvia telefonant al 962959655 o enviant un correu electrònic a ayudacomerciolocal@gandia.org.
Els tràmits es podran realitzar per via telemàtica en el web municipal.

"Com a govern municipal hem fet un esforç econòmic molt important que esperem que ajude a pal·liar els efectes negatius que la COVID-19 ha tingut en el comerç, autònoms i empreses" va afirmar Prieto.

Finalment, Ferran Martínez, regidor delegat Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació ha destacat que "La intenció del govern local és que ningú es quede enrere si s'ha vist obligat a tancar el seu local a conseqüència de la declaració d'estat d'alarma. Per això les ajudes van dirigides al comerç minorista, l'hostaleria i els serveis de la ciutat, sobretot, a aquells que estan més necessitats".

MÉS FOTOS