Gandia llança un paquet d’accions contra la COVID 19 que afecten totes les seues àrees
Mesures per al Medi natural, l’agricultura, ramaderia i pesca, l’Arqueologia i el Patrimoni Històric, Artístic i Cultural
S’inclouen en el paquet de 127 accions de l’Ajuntament aprovades al Ple d’ahir
L’àrea de Gestió Responsable del Territori, que inclou els departaments de Ramaderia i Pesca, Medi Natural i Arquitectura i Patrimoni Artístic, Històric i Cultural, ha llançat un conjunt de primeres mesures per tal d’adaptar la seua activitat a les noves circumstàncies. Amb 10 objectius que es materialitzen el 15 accions concretes, consensuades amb la resta de grups polítics i aprovades al Ple d’ahir en la declaració institucional, dins les 127 mesures proposades per afrontar l’emergència sanitària i les seues conseqüències a la nostra ciutat.
En aquest primer conjunt de mesures s’ha prioritzat el suport als i les professionals del sector primari, en especial a l’agricultura i la pesca, considerats de primera necessitat i que han estat en primera línia des del començament del confinament. De fet, la pròxima setmana se signaran els convenis amb l’associació de regants de la Marjal i la Confraria de Pescadors per tal d’avançar-los les ajudes econòmiques.
«També mesures al voltant de la reapertura i reorgantització en les pròximes setmanes de tota la nostra activitat al voltant de les visites i activitats al museu arqueològic i centres d’interpretació per tal d’incorporar els nous criteris de seguretat i control. Així com itineraris circulars I mesures d’higiene...“, ha explicat la regidora delegada, Alícia Izquierdo.
Accions pensades per a la difusuió del patrimoni I per ajudar la gent des de casa a planificar, d’una forma lúdica I amena, les futures visites.
“Mesures també per a sectors econòmics propis, que gestionem, o per a la seguretat dels parcs i jardins, als quals ja s’ha destinat una ampliació del contracte per ajudar a la desinfecció, la posada en marxa d’altres zones encara no cobertes, etc...”.
Mesures
- Campanya de difusió "Coneixent Gandia", amb publicacions diàries sobre la història del municipi de caràcter divulgatiu, amb gran èxit entre la ciutadania.
- Concurs "El MAGa a casa!" per als xiquets i el joves, amb diversos reptes amb la finalitat d'ajudar a amenitzar el confinament al sector infantil i adolescent, amb recompenses com una nit al museu i diversos tallers per als participants.
- Recomanacions bibliogràfiques setmanals per fomentar la lectura d'obres vinculades al patrimoni històric i arqueològic de la ciutat.
- Reactivació de les activitats i les visites al MAGa sota els nous paràmetres de segureat i control.
- Pla d’ajuda als professionals del camp mitjançant el Consell Agrari.
- Suport exprés als productors locals a través de la implementació de mercats de venda no sedentària de productes de primera necessitat. Els mercats de proximitat no suposaran cap cost per als professionals del sector.
- Canalització de totes les ajudes econòmiques del sector pesquer a través de la confraria, incrementant el seu conveni. Tal increment serà per a cobrir les despeses dels amarres dels pescadors, per a la compra directa per part de la confraria del producte excedentari a un preu mínim, prèviament pactat. El producte d’excés es repartirà al banc d’aliments, menjadors socials...etc.
- Increment de la partida estival destinada a pal·liar la temporalitat del sector mitjançant mètodes de captura de meduses. L’increment s’utilitzarà per a augmentar el nombre de barques i freqüència de eixides a “faenar”.
- Acordonament i desinfecció de tots els espais de jocs als parcs i jardins de la ciutat.
- Desdoblament de la plantilla en diversos horaris i zones per tal d’assegurar la protecció dels treballadors i treballadores.
- Obertura al públic del servei d’horts socials prèvia implementació de mesures de seguretat i control per part del servei de guarderia rural.
- Modificació dels períodes de cremes agrícoles i control per part del servei de guarderia rural.
- Campanyes de difusió dels espais naturals i dels ecosistemes de la ciutat a les xarxes, amb concursos, sortejos i recomanacions.
- Reactivació de totes les activitats de turisme ambiental i interpretatiu a través de la xarxa d'infraestructures verdes XIVEGA i reobertura (seguint totes les recomanacions) dels Centres d’Interpretació per tal de dinamitzar l’oferta turística, oferint un producte segur i sense masificacions.