Gandia inicia una campanya contra l’Assetjament escolar
Per tal de conscienciar sobre els riscos associats a aquest fenomen i els mètodes per a evitar la violència en els centres escolars, a l’esport i altres àmbits de la societat
Des de 2011, el 2 de maig se celebra el Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar o Bullying, promogut per diverses ONG’s i grups de pares i mares, per tal de crear consciència sobre els riscos que comporta, així com buscar formes per a evitar-ho.
En aquest sentit, la regidora delgada de l’Àrea d’Infància de l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha presentat aquest matí diferents actuacions per tal de conscienciar sobre els riscos associats a aquest fenomen i els mètodes per a evitar la violència en els centres escolars.
Aquesta iniciativa va ser proposada pels membres del Consell de la Infància, òrgan de participació infantil de Gandia, que va manifestar la seua inquietud sobre aquesta problemàtica. “Esperem que milloren la situació d’assetjament escolar, perquè cada dia es produeix a una edat més primerenca i per això cal treballar l’autoestima des de la base, perquè cal empoderar el xiquet o xiqueta per tal d’evitar aquestes situacions”.
Les actuacions proposades estan plantejades per diverses vies, per tal d’arribar al major nombre de persones. Per una banda, els centres educatius han pogut treballar a les seues aules la temàtica a partir de la fitxa didàctica “No jugues amb mi”, en la que s’inclouen recursos teòrics i pràctics.
De manera paral·lela, s’ha organitzat el webinar “Bullying: Un problema amb solució?” que tindrà lloc via telemàtica aquesta vesprada a les 18 hores. Aquest seminari es presenta com una eina per facilitar recursos per a la que es comptarà amb les orientades que formen part de l’equip de la UAI (Unitat d’Atenció i Intervenció) de la GVA, Pilar Carril i Esmeralda Llorca. “Està obert a pares, mares, professorat, clubs esportius (on es produeixen també mols casos de bullying), professionals sanitaris i ciutadania en general, per tal d’ajudar-los a identificar els casos i posar quan més prompte millor els mitjans adients per a frenar-los i tractar-los”.
En la mateixa línia, s’ha creat una campanya de promoció per a les xarxes socials a través del clip animat “El Bullying no és cap broma” que relata la situació d’assetjament que pateix un jove que s’incorpora a un nou centre educatiu i amb el qual es preten fomentar els valors de respecte, d’integració i de denúncia.