elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia rep un nou impuls de qualitat en ser ja 89 els establiments acreditats amb el Sicted

Gandia rep un nou impuls de qualitat en ser ja 89 els establiments acreditats amb el Sicted

    Gandia rep un nou impuls de qualitat i ja en són 106 els establiments, empreses i entitats que s’han adherit al Sicted (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions). D’esta xifra, 89 han estat acreditats. Cada vegada són més els agents que se sumen a este projecte, que exigeix uns mínims de qualitat i va en la línia d’assolir l’excel·lència turística que pretén el govern municipal i el sector.

    La Mesa de Qualitat es va reunir ahir a l’ajuntament de Gandia per realitzar una valoració del Sicted. En la mateixa s’ha remarcat la bona acollida del segell de Sicted dins del sector turístic. La Mesa ha estat presidida per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, juntament amb la tècnica de Qualitat de l’Agència Valenciana de Turisme, Eva Beltrán. També han assistit la tècnica de Turisme, Olatz Megía; la gestora del Sicted, Amparo Bellver; la representant de la Xarxa d’Espais Culturals, Balbina Sendra; el president d’Aloga (Associació d’Agències de Lloguer d’Apartaments), Óscar Ferrairó; el president de Destí Safor (José Manuel Navarro); el president de l’Associació d’Hotels de la Safor, Vicente Frasquet; el president de l’Associació de Viatges de Gandia, Daniel Gadea; el president del Centre Històric, Pedro Izquierdo.

    Les xifres són significatives: Al 2016, 29 empreses es van sumar a la iniciativa; a principis d’enguany, 77; i ara ja en són més de cent. Per tant, en menys de dos anys, el nombre d’agents que ha apostat pel Sicted s’ha més que triplicat.

    Si es divideixen per oficis, les 106 empreses de Sicted quedarien d’esta manera: 15 restaurants (l’any passat hi havia dos); 12 bars i cafeteries; 21 hoteles i apartaments turístics; 16 comerços (l’any passat no hi havia cap); un càmping; dos espais naturals; cinc agències de viatge; 5 platges; dos Turisme actiu; un Palau de Congressos; un Convention Bureau; 3 OPC; 3 Museus; un Seguretat Ciutadana; un Port esportiu; tres Oficines de Turisme; un guíes turístics; 13 altres.

    El segon cicle del Sicted compta amb 29 empreses acreditades, que han exercit un important lideratge i han fet que altres entitats s’incorporen al projecte. Estes entitats passaran al tercer cicle. El primer cicle té 77 empreses, de les quals 14 han decidit aparcar el projecte, per la qual cosa són 63 les empreses avaluades (60 passaran al cicle 2).  D’esta manera, 89 estan acreditades pel Ministeri d’Economia i Turisme.

    En la darrera edició de Fitur, la Secretaria d’Estat de Turisme ja va atorgar a l’Ajuntament de Gandia un guardó pel seu compromís de qualitat després d’aprovar distingir els primers 29 establiments i serveis de la ciutat amb el segell de qualitat SICTED.

    L’alcaldessa de Gandia considera que el SICTED és una ferramenta imprescindible “si volem anar cap a l’excel.lència turística” i ha aplaudit el fet que els professionals del turisme “s’apunten al carro d’èxit”.

    Morant ha indicat que en este temps s’ha aconseguit canviar el relat turístic cap a la qualitat tenint molt en compte la cooperació entre tots els agents implicats. Un exemple és la Jornada de Familiarització amb el Destí que es va desenvolupar el 23 d’octubre, en la qual van participar els 29 establiments distingits amb el Sicted que actualment estan en el cicle 2. Un dels objectius del Sicted és que es coneguen tots els agents involucrats en el turisme de la ciutat per anar tots a la una en la defensa de la qualitat turística.

    Morant ha remarcat que és important continuar incentivant les noves adhesions cada any per poder fer créixer la xarxa d’empreses distingides i així veure incrementar la qualitat en tota la ciutat.

    Per la seua banda, Eva Beltrán, de l’Agència Valenciana de Turisme, ha felicitat al sector i a l’Ajuntament de Gandia perquè s’ha triplicat el nombre d’empreses distingides en els dos anys que està en marxa el projecte, “circumstància que demostra que està treballant en matèria de destí turístic”.

    Pujar