Gandia commemora demà el Dia Nacional de les Llengües de Signes
L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha comparegut en roda de premsa al costat de Nahuel González, regidor delegat de Responsabilitat Social i Jose Juan Signes, president de l'Associació de Persones Sordes de Gandia la Safor, per presentar les activitats que tindran lloc demà amb motiu de la celebració del Dia Nacional de les Llengües de Signes.
Des de l'Ajuntament de Gandia, s'ha facilitat a l'Associació la lectura d'un manifest per commemorar aquest dia. Manifest que es llegirà demà mateix, a la porta de l'Ajuntament de Gandia, a partir de les 19.30 hores. Així mateix, acceptant una petició de la mateixa Associació, demà es penjarà del balcó de l'Ajuntament una pancarta commemorativa per a la celebració del Dia Nacional de les Llengües de Signes.
Aquesta commemoració reivindica la promoció de les llengües de signes i l'impuls de mesures que ajuden a normalitzar l'ús d'aquesta eina, per aconseguir construir igualtat, més enllà dels àmbits domèstics, educatius o sociosanitaris.
Diana Morant va voler destacar que "aquest dia és molt important, perquè servix per a cridar l'atenció del conjunt de la societat cap a les persones sordes i per recordar la necessitat de sumar esforços perquè puguen exercir els seus drets com a ciutadans i ciutadanes. L'Associació de Persones Sordes de Gandia, representada hui, ací, pel seu president José Juan Signes, té tot el suport d'aquest govern. Gràcies a col·lectius com aquest, aquestes llengües han passat de ser les que estigmatitzaven socialment les persones sordes a considerar-llengües reconegudes i valorades en el si d'una societat diversa, multilingüe i multicultural" i ha afegit que "La ciutat de Gandia cada vegada fa més ús de la llengua de signes, sobretot en actes públics i multitudinaris. La Demanà fallera d'aquest any, per exemple, es va comunicar mitjançant la llengua de signes, iniciativa que esperem que tinga continuïtat per sempre. A la Gala de l'Esport també hi va haver un intèrpret. A més, l'Ajuntament té signat un conveni amb l'associació que permet als usuaris sol·licitar un intèrpret en qualsevol servei, com per exemple, anar al metge o fer un tràmit".
Per la seua banda, Nahuel González, "aquest any fem un pas important visibilitzant a través de la façana de l'Ajuntament una qüestió que ja no és novetat gràcies a la tasca que desenvolupen des de l'Associació de Persones Sordes de Gandia la Safor. Treballen en aspectes tan bàsics i importants com és l'educació en els col·legis públics de la ciutat, garantint que els més menuts accedisquen a l'educació. En són un exemple de cohesió i suport per a tots els que ho necessiten. Des d'ací volem convidar a tota la ciutadania a que participe en la lectura del manifest per demostrar que Gandia és una ciutat integradora i normalitzada".
Finalment, Jose Juan Signes va agrair la tasca del consistori i el suport que han prestat per organitzar els actes. "El nostre objectiu és difondre i normalitzar la llengua de signes. El dia de demà és un motiu més per recordar la necessitat del col·lectiu perquè es puguen incorporar a la societat en igualtat de condicions i exercir els seus drets com a ciutadans".
Finalment, l'alcaldessa de Gandia va voler agrair el paper i el treball que l'Associació de Persones Sordes de Gandia la Safor realitza cada dia a la nostra ciutat, lluitant per la integració d'un col·lectiu gràcies al qual és cada vegada més visible en la nostra societat.