elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia celebra un Ple infantil amb propostes de mobilitat sostenible per a millorar la ciutat

Gandia celebra un Ple infantil amb propostes de mobilitat sostenible per a millorar la ciutat
  • Els membres del Consell de la Infància plantegen “fer més carrers per a ús de vianants” i mantenir la restricció al trànsit en el passeig marítim o en el centre històric

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, hui s’ha celebrat a Gandia el tradicional Ple d’Educació Viària, el qual ha estat presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant,  qui ha estat acompanyada per la regidora responsable del Consell de la Infància, Liduvina Gil, l’edil de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, i la coordinadora d’Educació Viària de la Prefectura Provincial de Trànsit de València, Amparo Doménech. En aquest Ple protagonitzat per xiquets i xiquetes, el qual s’ha portat a terme de manera telemàtica per primera vegada a causa de la crisi de la covid-19, han participat els membres del Consell de la Infància, els quals ha exposat una sèrie de propostes per a millorar la mobilitat a la ciutat de Gandia.

Algunes d’elles són: fer més carrers per a ús de vianants; mantenir la restricció al trànsit en el passeig marítim i en el centre històric; reducció dels límits de velocitat; mesures per a afavorir la bicicleta i el seu ús amb la creació de més carrils-bici; mesures que afavorisquen el transport públic intel·ligent i eficient o afavorir l’ús del vehicle elèctric.

L’alcaldessa, Diana Morant, ha obert la sessió agraint el comportament que estan tenint els xiquets i xiquetes de Gandia durant la pandèmia, assenyalant que “aquest virus no pot guanyar la batalla social d’aïllar-vos. Per això, esteu donant-nos a les persones adultes una gran lliçó amb el vostre saber estar i serenitat. Així, esteu jugant un paper fonamental alhora de transmetre tranquil·litat a les vostres famílies”.

Morant també ha destacat l’actitud “exemplar” dels menuts durant l’inici del curs escolar: “A Gandia hem tingut un molt bon inici de curs escolar gràcies al paper que heu tingut cadascun de vosaltres. I perquè, a la fi, heu pogut tornar a classe i heu pogut retrobar-vos amb els vostres companys i amics, com era el vostre desig”.

En este sentit, l’alcaldessa ha explicat que els xiquets i xiquetes són qui han de marcar el camí: “Vosaltres teniu un paper molt important que complir en esta pandèmia i la vostra bona conducta és fonamental per acabar amb ella”.

Respecte a la mobilitat sostenible, Morant ha expressat que “la ciutat ha anat preparant-se per a la pandèmia aplicant diverses iniciatives de mobilitat sostenible. D’aquesta manera, estem alienant l’estratègia per a fer front a la covid-19, amb l’estratègia per a fer front a la crisi climàtica, ja que els governants tenim l’obligació d’anar combatent-la”.

La primera edil de Gandia ha indicat que “durant aquesta pandèmia, Gandia ha anat canviant a poc a poc els usos i costums de diversos espais de la ciutat amb polítiques de mobilitat sostenible. Com per exemple, la restricció al trànsit  que hem dut a terme en el passeig marítim perquè fóra un espai més segur per a mantenir el distanciament social, sense cotxes, ni fums, ni contaminació”.

Per la seua banda, Amparo Doménech ha explicat el concepte de “calçada única”, uns espais d’usos compartits on la prioritat la tenen sempre les persones que van a peu. En aquest sentit, l’alcaldessa ha apuntat que “en aquests espais que a poc a poc estem conquistant per a les persones, com ara la primera línia de la platja, anem a esborrar els passos per a vianants existents en l’actualitat, perquè els carrers de la nostra ciutat no estiguen plens de cotxes i contaminació, i ens aporten salut i qualitat de vida”.

Per últim, Diana Morant ha volgut donar les gràcies als participants en aquest Ple de la Mobilitat, “per les seues aportacions, ja que han sigut molt amables alhora d’explicar-les. Amb totes aquestes propostes que ens han aportat els xiquets i xiquetes del Consell de la Infància, estem segurs que entre tots anem a construir una ciutat més sostenible, saludable i inclusiva, que tinga en compte a totes les persones i les seues necessitats, independentment de la seua edat o condició social, i sense excloure a les persones amb capacitats diferents”.

Pujar