Gandia acull la Setmana Literària del 17 al 24 de novembre
Joan Muñoz, regidor delegat de Cultura acompanyat per Àlvar Garcia, organitzador de la Setmana Literària; Juli Capella i Vicenta Llorca, membres de l'Alfons el Vell i organitzadors de l'Homantge a la Paraula, han comparegut aquest matí en roda de premsa per presentar les activitats que es desenvoluparan a la nostra ciutat amb motiu de la Setmana Literària del 17 al 24 de novembre.
Tal com han explicat Joan Muñoz, la present edició comptarà amb algunes novetats com són, per exemple, l'estrena d'un nou guardó dedicat al tercer dels nostres clàssics: Joan Roís de Corella i que suposarà un reconeixement a la trajectòria literària.
D'altra banda, des del pròxim divendres i fins al 24 de novembre, el passeig acollirà la Fira del Llibre. Una iniciativa que ha estat possible gràcies a la col·laboració del departament de Polítiques Econòmiques i que tindrà activitat pròpia, ja que albergarà signatura de llibres o presentacions. La regidora, Alícia Izquierdo, ha mostrat la seua satisfacció "per recuperar una Fira que feia molts anys que no se celebrava, que aglutina el sector, ajudarà a la dinamització del Centre Històric i permetrà als lectors un punt de trobada més enllà de les llibreries".
Àlvar García va definir la iniciativa com "Un clàssic. Tota societat avançada i culta ha de tenir la seua setmana literària. Amb tota la programació que s'ha dissenyat pretenem donar una situació de preferència a la literatura. Durant set dies tindrem diverses activitats i com a colofó finalitzarem amb el lliurament dels premis de Poesia, Narrativa i per primera vegada, un reconeixement a la trajectòria literària" i ha insistit que "durant aquesta setmana tots hauríem de fer un esforç com a societat per donar suport a posar a primera fila la capacitat literària d'aquesta ciutat i convertir-lo en una festa de la literatura".
Vicenta Llorca, com a delegada de la XXI edició de l'Homenatge a la Paraula, va presentar la publicació "Diguem No". "És un treball de grup que ha comptat amb el suport de la regidoria de Cultura i la Diputació. També vull agrair als escriptors i escriptores que han participat en aquestes vint edicions. "Diguem No" no és una publicació en negatiu, pretenem sentir el malestar que ens envolta per treure-li algun profit".
Finalment, Juli Capilla qualificà aquesta setmana com "la més completa que s'ha organitzat". ""Diguem No" és una protesta però té una proposta en positiu en les paraules de la democràcia, la tolerància, la diversitat i la pau. En un moment en què els i les intel·lectuals no tenen el prestigi que tenien, volem recuperar aquesta figura per a la societat".