Gandia acull la Setmana de la Ciència
La Casa de la Marquesa acollirà del 6 al 10 de novembre la Setmana de la Ciència de Gandia. Una iniciativa que enguany ha estat organitzada pel CEIC Alfons el Vell, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València des del seu campus de Gandia i que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament. L'activitat venia desenvolupant-se durant els últims tretze anys al Campus però aquest any es trasllada a la nostra ciutat.
En la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment científic han participat el regidor de Cultura, Joan Muñoz; Emili Aura, director del Centre Internacional de la UV a Gandia; Lluís Miret, director del CEIC Alfons el Vell; i Josep Àngel Más, en representació del Campus de Gandia de la UPV.
Durant la roda de premsa, tots els participants han coincidit en la importància de la col·laboració que s'ha dut a terme entre tots els estaments que ha conclòs amb la presentació d'un programa "molt potent i amb ponents de luxe" tal com va afirmar Joan Muñoz qui afegia que "és una activitat il·lusionant, sobretot per als escolars encara que confiem que el públic en general assistisca".
Lluís Miret, va destacar que "per primera vegada portem la setmana de la Ciència a la ciutat i gràcies a la col·laboració hem aconseguit un programa potent. De moment, ja tenim confirmada la presència de 900 estudiants de primària, secundària i batxillerat encara esperem arribar a un nombre de 1.200 participants entre les activitats de matí i vesprada".
Les activitats del matí estan enfocades al públic escolar i durant les vesprades, s'han organitzat activitats complementàries com conferències que abordaran temes com el canvi climàtic, els viatges espacials, física quàntica, matemàtiques més d'un café científic que tindrà lloc al restaurant Visconti dijous.
Per la seua banda, Josep Àngel Más fer valdre aquesta primera edició conjunta. "Les jornades són una plataforma cultural i educativa de primer nivell. Els ponents són professors universitaris i científics reconeguts, és un luxe de programació. Des del Campus hem treballat des de totes les nostres àrees per fer-ho possible".
Emili Aura va recordar que la Universitat de València porta anys organitzant una iniciativa semblant a Burjassot i ha explicat que "per a nosaltres és una satisfacció poder participar en aquesta activitat. Tenim un gran component científic i en aquesta edició hem pogut aportar algunes qüestions i temàtiques molt interessants per al públic al qual va dirigit. Els assistents podran gaudir d'aquestes experiències no només per la qualitat dels ponents sinó per la seva capacitat didàctica".
Aura va voler destacar entre les activitats l'exposició "Quina gran idea senyor Darwin" que fa un recorregut pel significat de l'evolució des de l'origen de la vida fins als reptes actuals de la societat.
Per acabar, Joan Muñoz va felicitar a tots els organitzadors i ha recordat que el Ministeri d'Indústria va nomenar l'any passat a Gandia com a integrant de la xarxa de ciutats de la Ciència i la Innovació.