elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia acull des de hui la mostra 'Comença l'espectacle. George Méliès i el cinema de 1900'

Gandia acull des de hui la mostra 'Comença l'espectacle. George Méliès i el cinema de 1900'
  • L'exposició estarà a la nostra ciutat oberta al públic des de hui fins al pròxim 23 de juliol i podrà ser visitada de dilluns a diumenge d'11 a 14 i de 17 a 24 h al Moll dels Borja. També hi haurà visites guiades de dilluns a diumenge a les 12 i 19 hores

  • L'entrada és gratuïta

MÉS FOTOS
Gandia acull des de hui la mostra 'Comença l'espectacle. George Méliès i el cinema de 1900'  - (foto 2)
Gandia acull des de hui la mostra 'Comença l'espectacle. George Méliès i el cinema de 1900'  - (foto 3)
Gandia acull des de hui la mostra 'Comença l'espectacle. George Méliès i el cinema de 1900'  - (foto 4)

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el director Comercial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Felipe Pulido; i el comissari de l'exposició, Sergi Martín; han presentat hui "Comença l'espectacle. Georges Méliès i el cinema de 1900", una mostra que explica el naixement del cinema i ret homenatge a qui ha estat considerat com el primer il·lusionista del cinema.

Comença l'espectacle. Georges Méliès i el cinema de 1900 trasllada als visitants a una fira en el canvi de segle, amb les seues barraques i el seu ambient de festa. Va ser en aquest entorn on el cinema va prendre forma com a espectacle: diversió i emocions. I, en bona mesura, va ser gràcies a un home, Georges Méliès, que va saber entendre què volia la gent i com fer-la somiar. Les seues pel·lícules van marcar el camí que van seguir els primers cineastes, a Europa i als Estats Units.

Els diferents espais i recursos expositius de la mostra descobreixen com era el món i l'oci d'aquella època, així com les claus per entendre la importància de Georges Méliès. L'exposició inclou diverses pel·lícules de Méliès -que es complementen amb una selecció de films dels germans Lumière-, audiovisuals, còpies de fotografies de l'època i reproduccions de cartells, dibuixos i una maqueta de l'estudi de Méliès a Montreuil, alguns objectes d'època, com la carpeta fantàstica de Houdin, i aparells com el cinematògraf dels germans Lumière.

Diana Morant ha començat la seua intervenció agraint a LaCaixa que continue "apostant per la nostra ciutat i omplint de Cultura, Art i vida el nostre port. Durant la passada legislatura no vam poder gaudir de la mostra però recuperar-la va ser una aposta de l'equip de govern que presidisc perquè considerem que va dirigida al públic familiar i que enriqueix l'oferta d'oci de l'estiu. Una aposta que ve ratificada pel nombre de visites que hi ha cada any, prop de 40.000".

L'alcaldessa ha destacat que Méliès va ser considerat com "el primer il·lusionista del cinema, el primer caçador de somnis, ja que ell mateix deia que les pel·lícules tenien el poder de capturar-los. Méliès va jugar amb les ficcions, va alimentar la fantasia i va fer que la ment de l'espectador s'enlairarà més enllà de la Lluna, que va aconseguir amb la seua imaginació", i recordat que aquest tipus d'iniciatives encaixen perfectament amb una ciutat que ha estat la primera Capital Cultural Valenciana i reconeguda pel Ministeri com a Ciutat de la Ciència i la Innovació.

Per la seua banda, Felipe Pulido va agrair a l'alcaldessa de la ciutat i a totes les persones que fan possible l'arribada d'aquestes mostres a Gandia. "És un treball que realitzem amb antelació i ja estem pensant en què exposició portarem el pròxim any" "Ja són 24 anys els que hem estat a Gandia i creiem que ja formem part del paisatge urbà de Gandia".

Pulido ha volgut destacar que el 60% de l'Obra Social es dedica a l'ajuda als més desfavorits. "El pressupost que generem des de la Fundació Bancària és de 520 milions d'euros, la tercera del món. A Gandia dues entitats socials locals han resultat beneficiades amb dues ajudes de 24.000 € i cada oficina disposa de fons propis per a col·laborar amb iniciatives i necessitats més properes que puguen sorgir".

Finalment, Sergi Martín va explicar que amb aquesta mostra "hem intentat fer un treball de qualitat perquè la divulgació per a tots els públics no està renyida amb la qualitat. És una visita amena i divertida on s'ha invertit molt de temps i esforç".

Sobre Méliès, Martín va explicar que es tracta d'un gran desconegut per al gran públic però que va ser la primera persona que va explicar històries amb el cinema. "Méliès va convertir el cinema en una art popular en una època on es limitava a poques persones en espais tancats. Quan el cinema va arribar al públic en general va ser quan es va convertir en el gran espectacle del segle vint".

Pujar