GANDIA | ECONOMIA I NEGOCI

Gandia acull la Cata en Innovació que organitza la Fundació Empresa Universitat d'Alacant

ELPERIODIC.COM - 26/11/2019 | Fotograf: Àlex Oltra

Jose Manuel Prieto: "El camí per convertir-nos en una smart city és llarg i gens fàcil, però a Gandia hem començat a fer els primers passos per arribar a ser una ciutat intel•ligent"

El regidor de Govern interior i coordinació administrativa, Jose Manuel Prieto ha participat aquest matí a la Casa de la Marquesa en la Cata en Innovació que organitza Fundeun (Fundació Empresa Universitat d'Alacant), amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, l'Agència Valenciana de la Innovació, i l'Ajuntament de Gandia.

L'objectiu d'aquesta jornada era reunir i donar-li veu als agents de la innovació, els quals mitjançant la compra pública d'innovació, poden impulsar canvis importants en el territori. La compra pública en innovació, és una nova eina per incorporar noves tecnologies en les ciutats que volen ser Smarts Cities. Un objectiu en el qual Gandia està treballant des de la passada legislatura i que comença a consolidar-se amb la futura incorporació de Gandia a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI).

Tal com ha explicat Prieto, la incorporació a la RECI "suposarà poder compartir experiències en aquest àmbit. Aprendre de les iniciatives posades en marxa per altres municipis i que altres ciutats aprenguen també de la feina que realitzem" "És clar que el camí és llarg i gens fàcil, però a Gandia hem començat a fer els primers passos per arribar a ser una ciutat intel·ligent, una ciutat que gestione els serveis públics amb intel·ligència i que ho faça de la mà de la Universitat, la ciutadania, les administracions superiors i el sector empresarial per ser una ciutat oberta, competitiva i innovadora, perquè considerem que aquest és un element indispensable i clau per al creixement".

L'edil va repassar algunes de les mesures que s'han dut a terme durant els últims anys per part de govern municipal com el Pla d'Administració Electrònica i Modernització; el desenvolupament d'un Pla de Destinació Turística Intel·ligent; la implantació de tecnologies més eficients en matèria d'enllumenat públic; o la posada en marxa de la tecnologia NB-IOT (narrowband) de la qual Gandia ha estat el primer municipi a implantar-la en l'àmbit europeu.

Jose Manuel Prieto també ha fet esment a la posada en marxa de la Smart Office, una oficina administrativa que depén directament d'Alcaldia i on han estat adscrits caps de servei o tècnics municipals de l'Ajuntament de Gandia per treballar de manera transversal el salt tecnològic que permeta a Gandia ser una veritable Smart City o Ciutat Intel·ligent.

"Estem en un moment ideal per desenvolupar aquest projecte, ja que s'estan concedint moltes ajudes per al desenvolupament d'aquests projectes des de l'administració autonòmica, Nacional i Europea. És una oportunitat que no hem de desaprofitar" ha explicat el regidor qui ha finalitzat la seua intervenció afirmant que el punt de referència de totes aquestes actuacions està en els 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides dins de l'Agenda 20-30, un pla d'acció a favor de les persones, el planeta i la prosperitat, que també té la intenció d'enfortir la pau universal i l'accés a la justícia.

MÉS FOTOS