El fitoplàncton i la salut del mar centren la segona conferència de la Setmana de la Ciència 2018 a Gandia
La Setmana de la Ciència de Gandia ofereix la seua segona conferència de la setmana, titulada âEcosistemes costaners i fitoplà ncton vistos des de lâespaiâ, el dimarts 6 de novembre a les 19.30h, a la Casa de Cultura de Gandia. La xarrada la imparteix Maite Sebastià , doctora en Ciències Ambientals, professora i investigadora al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. En la seua conferència, la investigadora parlarà de la relació entre el fitoplà ncton i la salut de la mar: âCom a usuaris de les platges som conscients de les variacions de color que ofereixen les seues aigüesâ, explica Maite Sebastià . âAquest color és un atractiu del que es fa ús en campanyes de promoció turÃstica, sent especialment desitjada la transparència de les aigües. En aquesta xarrada explicarem a què es deu el color de lâaigua, i especialment ens centrarem a un component molt important: el fitoplà ncton. Grà cies al sensors remots i les tècniques de teledetecció podem observar el color de lâaigua des de lâespai, i detectar canvis com els produïts per floracions de fitoplà nctonâ.
Durant tota aquesta setmana, de dilluns a divendres,  a les 19.30h, pot gaudir-se de conferències de primer nivell a Gandia. Tota la programació està disponible a la web alfonselvell.com
La Setmana de la Ciència de Gandia està organitzada pel CEIC Alfons el Vell, el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV), amb el suport de lâAjuntament de Gandia i de la Conselleria dâEducació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.
Maite Sebastià , experta en la qualitat dels ecosistemes costaners
Maite Sebastià és doctora en Ciències Ambientals per la UPV. En lâactualitat és professora en el Departament dâEnginyeria Hidrà ulica i Medi ambient. Amb una experiència docent de més de 10 anys, ha impartit docència a les titulacions dâenginyeria tècnica forestal, llicenciatura en ciències ambientals, grau en ciències ambientals, grau en enginyeria dâobres públiques, i als mà sters de dâaquicultura i dâenginyeria en camins, canals i ports. La seua activitat investigadora es desenvolupa a lâInstitut dâInvestigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres al Campus de Gandia. La seua lÃnia dâinvestigació es centra en la gestió dâecosistemes costaners, concretament a lâavaluació de la seua qualitat a partir del seu seguiment. En els darrers anys ha treballat en col·laboració amb la Universidad Autónoma de Baja California (Baja California, México), en la lÃnia del seguiment dâaigües costeres per teledetecció.
Activitats de la Setmana de la ciència
 La programació de la Setmana de la Ciència, del 5 a lâ11 de novembre, inclou 44 activitats per a diferents públics. Els protagonistes seran, sobretot, els xiquets i xiquetes, de primà ria i secundà ria, que entre setmana hi participen amb els seus centres educatius en tallers a la Casa de Cultura, de Gandia; al Campus de Gandia, al Port o a Urbalab.
El dissabte 10 de novembre a les 12.00 h, a la Biblioteca Infantil Central de Gandia, sâofereix una activitat gratuïta per a famÃlies. Aquesta activitat, âLa inspiració de Mary Shelleyâ ens transporta a la vida de lâautora de Frankenstein, de la mà dels contacontes âLos Gatos con Batasâ, i permetrà que xiquets i xiquetes, de 1r de primà ria a 2n de lâESO, aprofundisquen en el món de lâelectricitat, i realitzen experiments de conductivitat. La inscripció en lâactivitat es pot fer directament en la Biblioteca InfantilÂ