Diana Morant: "Des de l'Ajuntament de Gandia continuem exigint que la violència masclista siga considerada una qüestió d'Estat"
L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha participat aquest matí a la inauguració de les jornades de formació del sistema ATENPRO que organitza la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana i la Creu Roja amb la col·laboració de la Diputació de València i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que se celebren a la Mancomunitat de Municipis de la Safor.
A l'acte també han estat presents el subdelegat del Govern, José Vicente Herrera; el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Salvador Femenia; i el president de Creu Roja Gandia, Toni Martí.
Durant la seua intervenció, Diana Morant ha destacat que "Iniciatives com aquesta són molt importants i necessàries, perquè contribuïxen a millorar la gestió en l'atenció a les víctimes de la violència de gènere als diferents organismes. La ciutadania ha d'estar unida en aquesta lluita contra els agressors i contra la violència masclista, que suposa la manifestació més violenta de la desigualtat de gènere. No acabarem amb la desigualtat que engendra la violència sense un canvi cultural de tota la societat".
"Nosaltres, des de l'Ajuntament de Gandia continuem exigint que la violència masclista siga considerada com terrorisme, que siga qüestió d'Estat i que figure en l'agenda del Govern Central i de l'oposició com un compromís real, amb mesures urgents, per garantir la protecció a les víctimes. Continuarem batallant contra la violència masclista i continuarem donant suport a activitats encaminades a eradicar-la" va finalitzar l'alcaldessa.
El Servei Telefònic d'Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO), consistix en el lliurament d'un dispositiu mòbil que permet a les víctimes de violència de gènere entrar en contacte en qualsevol moment amb un Centre atés per personal especialitzat en violència de gènere. A més, davant de situacions d'emergència, el personal del Centre està preparat per a donar una resposta adequada a la crisi plantejada, bé per si mateixos o mobilitzant altres recursos humans i materials. A més, des del Centre d'Atenció es contacta periòdicament amb les usuàries del servei amb l'objectiu de realitzar un seguiment permanent de la seua situació i acompanyar-les en el procés de recuperació integral.