GANDIA | POLÍTICA

Diana Morant: “Fa un any conformem el govern més ampli de la història de Gandia”

IÑAKI LÓPEZ - 16/06/2020 | Fotograf: C. WOODWARD

L'alcaldessa aspira a convertir la ciutat en una Smart City i dotar-la de majors oportunitats i infraestructures

Hui és un dia assenyalat en el calendari de Diana Morant com a alcaldessa de Gandia, es compleix un any des que fora investida i iniciara la seua segona legislatura com a màxima representant del consistori. Morant ha atés a elperiodic.com per a fer balanç d'aquests primers 365 dies i analitzar com es va construir la coalició amb la qual governa.

L'alcaldessa és conscient que “es fa difícil poder fer un balanç ara del primer any d'alcaldia en aquesta legislatura per la greu crisi del Coronavirus que estem vivint”.

Morant ha volgut destacar a aquest digital que va iniciar aquesta etapa com a alcaldessa “conformant el govern més ampli de la història de la ciutat amb la coalició de dos grups diferents, PSOE i Compromís, sent un equip de 15 regidors i regidores”.

“Sabíem que hi havia moltes persones amb esperances en nosaltres i havíem de traduir-ho a una major responsabilitat per part nostra”, ha detallat l'alcaldessa.

Morant recorda que en els quatre anys anteriors com a alcaldessa ja “havíem aconseguit fer-li un tomb econòmic a Gandia i ja tenia la higiene econòmica que necessitava”.

Precisament el fet d'haver sanejat les arques del consistori durant la seua etapa es relaciona de manera directa amb les greus conseqüències de la pandèmia del Coronavirus, “ja que això ha permés que la ciutat estiguera més preparada per a una crisi com aquesta del COVID-19, ja que si no haguérem aconseguit aquesta higiene econòmica, haguérem tingut moltes dificultats de tresoreria a l'hora d'afrontar les despeses pròpies de l'Ajuntament i, no obstant això, hem pagat al dia a tots els proveïdors i treballadors del consistori malgrat haver viscut la major crisi de les últimes dècades a Gandia”.

Quant al tema econòmic, l'alcaldessa recorda que “comencem aquesta legislatura amb molts diners compromesos per part de la Generalitat en matèria d'inversió pública a la nostra ciutat com el Pla Edificant o el centre soci sanitari del Roís de Corella. Això se suma a altres inversions que ens corresponien a nosaltres com el Depòsit de Pluvials, que l'acabem d'aprovar per valor de 8 milions d'euros, o les millores del castell de Bairén, que continua en marxa i estan a punt de finalitzar-se”.

Morant té clar el model de ciutat al qual aspira, “hem de convertir Gandia clarament en una Smart City, perquè una ciutat més intel·ligent estarà més ben preparada per a fer front a totes les adversitats. Aquest concepte incumbeix en què l'Ajuntament haurà de millorar la seua capacitat d'atenció telemàtica de cara a tota la ciutadania amb la cita prèvia i més tràmits digitals perquè la gent no perda tant de temps havent de vindre fins al consistori. Amb aquest salt tecnològic serem més eficaços, ja que amb aquesta crisi hem vist la bretxa digital que existeix en la població i hem de solucionar-lo i ajudar els comerços i empresaris a digitalitzar els seus negocis perquè tinguem una societat i un mercat laboral més resilient i que no patisca tant com en situacions com l'actual.

L'alcaldessa de Gandia es mostra “més convençuda que abans que la ciutat ha de ser més intel·ligent i, si les administracions superiors continuen garantint les inversions per a Gandia, acabarem la legislatura amb millors infraestructures i millors serveis seguint amb les inversions que ja teníem previstes en l'àrea d'esports i altres punts de la ciutat”.

En un dia assenyalat en el calendari de Diana Morant com a alcaldessa, ha volgut recalcar que “l'Ajuntament de Gandia va continuar en marxa durant la pandèmia del COVID-19, segueix la marxa perquè la ciutat no pareix i tenim garantida aquest full de ruta per a donar-li a la ciutadania que el seu govern continua treballant perquè Gandia tinga més oportunitats i siga millor”.