Correus presenta un mata-segells turístic dedicat al Palau Ducal dels Borja
El saló de Corones ha estat l'escenari on s'ha presentat aquest matí i s'ha posat en circulació el nou mata-segells turístic dedicat al Palau Ducal dels Borja de Gandia. Aquest mata-segells està dissenyat perquè filatèlics i clients puguen cancel·lar els seus enviaments postals amb aquesta imatge on, a més, es llig el motiu del mata-sellegs i la data de l'enviament. Estarà disponible de forma permanent en l'oficina de Correus (carrer Sant Rafael, 21) per a qui ho sol·licite en el moment de realitzar els seus enviaments.
A l'acte de presentació hi han acudit l'Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el director de l'oficina de Correus, Jesús María García, el director del Palau, Josep Lluís Ferrer i els representants de la Federació d'Associacions Filatèliques de la Comunitat Valenciana, Francisco Querol i Ricardo García.
Els mata-segells turístics s'emmarquen dins d'una campanya iniciada per CORREUS en 2015. Des d'aleshores s'han emès diversos mata-segells per a col·laborar amb la difusió d'imatges de llocs i festivitats emblemàtiques de diferents localitats a través dels enviaments postals.
L'Alcaldessa ha assegurat que la iniciativa permetrà que, de manera permanent, l'edifici en el qual va nàixer sant Francesc de Borja (IV duc de Gandia) fa 506 anys es conega fora de les nostres fronteres i, al mateix temps, que es promocione turísticament la nostra ciutat. "Perquè el que estem venent amb el Palau Ducal estampat al mata-segells és cultura, història i art. I de tot això en sap i molt la nostra ciutat. Per això, ens agrada tant aquest projecte, perquè encaixa perfectament amb el nou model turístic pel qual està apostant, de manera decidida, el govern de Gandia. Gandia representa eixa diversitat de productes únics i identitaris que podem oferir amb orgull a tot el món. I, hui, amb este mata-segells i el nostre Palau Ducal, tornem a fer-ho".
La Fundació del Palau Ducal tampoc s'atura a l'hora de promocionar el seu atractiu. Recentment, va presentar les visites teatralitzades que s'estan fent els diumenges alterns, sota el títol Les dones Borja i el Ducat de Gandia, amb la intenció de donar a conèixer al públic els personatges femenins del Ducat.
"Gandia, com podeu comprovar, i d'això també s'han adonat els amics de Correus, no sols és una destinació turística de sol i platja: atresorem moltíssims espais emblemàtics que la dignifiquen. Gandia també és bressol dels Clàssics més reconeguts del Segle d'Or de les Lletres Valencianes: Ausiàs March, Joanot Martorell i Joan Roís de Corella, també vinculats al Palau Ducal. Aquesta és la ciutat que ens enorgulleix i aquesta és la ciutat que, amb la imatge del Palau Ducal, recorrerà el món, a través dels enviaments postals de Correus".
Per últim, ha animat la ciutadania a demanar el mata-segells en l'oficina de Correus i felicitar els Nadals amb una imatge tan bonica i important per a nosaltres com és el Palau Ducal.
L'Origen
Els mata-segells responen a la inutilització de la taxa de franqueig, però al llarg dels anys han adquirit un altre valor pel seu rellevant impacte en el col·leccionisme filatèlic, en representar la seua empremta una comunicació dels grans esdeveniments, els valors i els assoliments de la nostra societat, que reforça la imatge i presència del segell de CORREUS.
Palau Ducal dels Borja de Gandia
El Palau Ducal dels Borja de Gandia, declarat Bé d'Interès Cultural des de 1964, és un dels edificis civils més representatius del patrimoni històric valencià. Està considerat com una de les mansions senyorials més importants de la Corona d'Aragó. En els darrers anys, s'han fet obres de rehabilitació i millora amb inversions públiques, amb la finalitat de retornar-li tota la seua esplendor i aprofitar que hui en dia, els Borja continuen sent un reclam per a ciutadans i turistes.
Situat en ple centre històric de Gandia, al costat de la Seu Col·legiata de Santa Maria i l'Ajuntament, ha sigut testimoni de l'esdevenir de la història de la capital de la Safor des de pràcticament el seu naixement. La seua austeritat exterior contrasta amb el seu interior que els seus successius habitants han anat transformant al llarg de la història, convertint al Palau Ducal en un ventall de diferents estils artístics que van del segle XV fins al XIX.
De les seues estades, cal destacar el Saló de Corones, construït en el segle XVI per Sant Francesc de Borja, l'Oratori del Sant, amb afegits neogòtics del segle XIX, i la impressionant Galeria Daurada, construïda a principis del segle XVIII per a commemorar la canonització del quart duc de Gandia.
Aquest Palau és el principal monument de la ciutat de Gandia i s'ha convertit en parada obligada per al visitant i la imatge del qual viatjarà ara també a través dels enviaments postals que isquen d'aquesta ciutat.