El Consell de Participació Ciutadana acorda realitzar només les consultes que tinguen consens
El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González i el president de FEDAVEÏNS, Francisco Escrivà, han explicat aquest matí les conclusions del Consell de Participació Ciutadana extraordinari que va tindre lloc ahir dijous.
En primer lloc i pel que fa a la polèmica consulta sobre el polígon Sanxo Llop, la decisió ha sigut postergar indefinidament la seua realització, depenent d'un hipotètic acord entre els diferents grups polítics que no ha sigut possible fins ara. D'aquesta manera, segons ha exposat el mateix González, "Més Gandia mantindrà la seua postura de no canviar els usos de l'espai i per tant aquests es mantindran en industrials".
D'altra banda, i en relació a les consultes ciutadanes com a mecanisme, el Consell de Participació Ciutadana ha acordat -a instància de FEDAVEÏNS- la realització d'un reglament genèric que siga consensuat per a evitar que cada consulta tinga unes normes diferents. Així, Francisco Escrivà ha apuntat que, des del seu punt de vista, aquest reglament hauria de contemplar el requisit d'un 10% de participació i la vinculació del resultat per "evitar frustracions entre la ciutadania". En aquesta línia també s'inclouran modificacions a la Carta de Participació Ciutadana que contemplen les consultes ciutadanes.
Per la seua part, González ha declarat que "la tasca principal, l'objectiu d'aquesta legislatura, no és acumular quantitativament molts processos de consultes, sinó enllestir un model estable i útil que perdure en el temps". És per això, que el regidor ha valorat l'ajornament de la consulta de Sanxo Llop com "una necessitat per no iniciar un camí mort des del seu inici".
FEDAVEÏNS, en nom d'Escrivà, ha volgut agrair la possibilitat d'expressar la seua paraula, "perquè el regidor González sap que no estem del tot d'acord amb el que ha passat, però treballem per una participació ciutadana efectiva i sabem de les seues dificultats".
Resposta al Partit Popular
Nahuel González ha contestat posteriorment a la roda de premsa del Partit Popular assegurant que "no són ningú per a parlar de participació ciutadana després de la legislatura menys participativa i unilateral de la història de la ciutat". Segons el regidor, "el que estem parlant ací és que hem activat les consultes ciutadanes -més enllà de simples enquestes d'opinió que apuntava Puig-, els òrgans de participació més amples i diversos fins ara, i ja estem treballant per uns pressupostos participatius al 2018".
"És curiós que demane la meua dimissió una persona investigada per la Púnica, ni tan sols escoltem eixes paraules i ens dediquem a treballar per la participació en la ciutat", apuntava González, qui assegurava que "són les irregularitats i la corrupció el que desprestigien les institucions, no la humilitat de qui treballa sabent que no sempre té la raó o aconsegueix el que voldria".
Finalment, l'edil de Més Gandia ha recordat al Partit Popular que al Consell de Participació sí que es va a arribar a acords entre els assistents, com el d'aplegar a consensos entorn de les consultes ciutadanes per a setembre. I ha acabat afirmant que "allò més important és que anem a fer consultes sempre que siguen vinculants, per això hi ha un compromís del Govern i esperem que el Partit Popular se sume i aporte de forma constructiva".