elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Col·legi d'Enginyers de Camins demana la no supressió de la plaça d'enginyer a l'Ajuntament de Gandia

    L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha rebut aquest matí la visita del degà del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Comunitat Valenciana, Federico Bonet Zapater, que va sol·licitar una cita per explicar a la corporació els motius de l'al·legació que el Col·legi va presentar a la plantilla de Personal de l'Ajuntament de Gandia.

    Durant la trobada, al qual l'alcaldessa ha convidat a participar als portaveus de totes les forces polítiques amb representació al consistori, Bonet ha explicat les al·legacions que el Col·legi ha presentat després de l'aprovació amb d'una esmena del Partit Popular que demanava l'amortització de la plaça d'Enginyer després de la jubilació del funcionari que ocupava la plaça. La mesura va comptar amb el vot a favor de Ciutadans amb el que el consistori gandià es quedaria sense plaça d'Enginyer de Camins en el departament d'Urbanisme.

    Una plaça que el Col·legi d'Enginyers, d'acord amb el govern de Gandia, considera necessària en una ciutat com Gandia, que disposa de port, ferrocarril, costes, infraestructures de transport i hidràuliques i carreteres. Unes competències que, si Gandia no compta finalment amb aquesta plaça d'Enginyer en Urbanisme, suposarien la paralització de la planificació futura de la ciutat. De fet, recentment el consistori va poder presentar al·legacions a l'estudi publicat pel Govern d'Espanya sobre el Tren de la Costa basant-se en informes realitzats per aquest funcionari.

    Així, el Col·legi, destaca que "Es considera sense fonament per aquest Col·legi Enginyers de Camins, Canals i Ports, l'amortització de la plaça d'enginyer de Camins pertanyent a la plantilla municipal, tal com proposa l'esmena núm 2/2016, per suposar un menyscabament a les tasques dels serveis tècnics municipals per tal com deixarien sense cobrir importants àrees de necessitat per a la Corporació pertanyents al camp d'actuació dels nostres col·legiats, a més de contenir una inacceptable disquisició sobre les competències professionals dels enginyers de Camins "i sol·licita que: "No s'aprove amb caràcter definitiu la modificació de la plantilla i es mantinga la plaça d'enginyer de Camins, Canals i Ports".

    Des del Govern local recorden que la no disposició de personal amb aquesta qualificació, el consistori hauria de recórrer a la contractació de serveis externs, molt més costosos que la nòmina d'un funcionari. En aquest sentit, i recordant que l'al·legació del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports s'ha de sotmetre a votació en sessió plenària, el Govern espera que tant PP com Ciutadans recapaciten en la seua decisió i acaben permetent que Gandia no perda en la seua plantilla la figura d'un enginyer, clau per al disseny del futur de la ciutat.

    Pujar