elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Activitats d’Educació Vial per al segon trimestre

Activitats d’Educació Vial per al segon trimestre

    La regidora delegada de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Trànsit, Àngels Pérez, ha informat de la campanya d’educació vial que està desenvolupant-se des del seu departament durant el segon trimestre de l’any (març, abril i maig). 

    “Seguim treballant per a millorar la mobilitat en la ciutat, així que la campanya que estem duent endavant va dirigida a l’alumnat d’educació primària dels cursos de 5é i 6é i l’hem anomenada “Incorpora’t a la mobilitat sostenible amb seguretat “ i l’objectiu principal serà la utilització dels espais públics, és a dir, com circulen a peu, amb bicicleta, amb patinet i treballant els valors de convivència i respecte cap a la resta de persones que circulen pels carrers de la nostra ciutat”. Són alumnes que ja són autònoms i per tant han de conèixer i han d’aprendre una sèrie de normes per a desplaçar-se de forma segura per la ciutat .

    Per això,  la policia local anirà als diferents col·legis i se realitzaran xarrades amb el suport de material didàctic per a que l’alumnat puga aprendre en forma de joc. S’espera que hi participen tots els col·legis de Gandia i seran més de 1.580 alumnes.

    També, durant este trimestre, per a l’alumnat de 4t de tots els centres educatius, (575 alumnes aproximadament) tindrem instal·lat a la central de la policia durant del 8 al 12 d’abril, un parc d’educació vial en el que l’alumnat podrà aprendre continguts teòrics i pràctics, sobre mobilitat d’una manera diferent i més lúdica, convertint-se en els protagonistes de les diferents situacions que se plantegen.

    “També tindrem durant la mateixa setmana instal·lat, als instituts de la ciutat, un simulador de ‘bolcats’ dirigit a l’alumnat de 4t Eso i FP bàsic, per a viure en primera persona les conseqüències d’un accident”.

    Camins escolars segurs

    Paral·lelament a totes aquestes activitats, l’Ajuntament coninua treballant amb el projecte del Camí Escolar Segur . “Com ja vaig comentar, el que se pretén és crear en la ciutat unes condicions adequades per a que els xiquets puguen desplaçar-se de forma habitual amb la màxima seguretat possible pels carrers de la nostra ciutat”.

    En esta fase s’han repartit als col·legis una enquesta per a alumnat i famílies, per a tindre més informació sobre els desplaçaments que fan els xiquets i xiquetes, quina és la forma de realitzar-los, i els problemes o perills que detecten en el recorregut...

    També s’han fet unes xarrades amb les famílies dels centres pilots en els que s’està treballant, s’està recollint tota la informació i a partir de maig estaran preparats uns itineraris . Una vegada estiguen revisats pels membres de la comunitat educativa, ja se senyalitzaran adequadament perquè  l’objectiu final és que els xiquets i les xiquetes puguen desplaçar-se de manera autònoma per la ciutat de forma saludable , segura i sostenible.

    Valoració primer trimestre

    D’altra banda, Pérez ha fet un balanç de les activitats en matèria d’educació vial corresponents al primer trimestre del curs escolar, en el qual s’ha impartit coneixements per a l’alumnat d’educació infantil (3, 4 i 5 anys) de tots els col·legis de la ciutat .

    El títol de la campanya que es va fer va ser “Com camines per la teua ciutat “, on s’han treballat objectius bàsics relacionats amb els desplaçaments per la via pública (per exemple, anar sempre per la vorera, anar de la mà d’un adult, el comportament per la vorera i altres continguts relacionats amb la mobilitat).

    En total s’ han beneficiat d’aquesta campanya un total de 17 escoles, és a dir 78 aules d’Educació infantil, 1.759 alumnes.

    Davant de la bona acollida d’aquesta campanya, alguns centres han sol·licitat altres activitats relacionades amb la seguretat vial i la tasca policial.

    La DGT també ha col·laborat amb dos centres educatius amb el “ joc de la serp“ on se va tancar els carrers dels voltants de les escoles que participaven, per a conscienciar a tota la comunitat educativa de la importància d’anar de casa al cole de manera sostenible sense utilitzar el vehicle en el desplaçament Les famílies han col·laborat molt en esta iniciativa, que durava 2 setmanes, han participat amb els seus fills i filles i s’ha fet una valoració molt positiva.

    Pujar