SOCIETAT

Figures públiques de la vida social i política espanyola rebutgen la Llei Celaá

ROSA PIQUER - 19/11/2020

Gotzone Mora, política basca que va militar en el PSE, Miriam Fernández, artista amb paràlisi cerebral guanyadora de "La teua si que vals" o Joaquín Echeverría, pare d'Ignacio, assassinat per l'atemptat Gihadista del 2017 a Londres, diuen no a la norma

Figures públiques de la vida social i política espanyola, i també entitats socials rebutgen de manera rotunda la Llei Celaá que es debat avui en el Congrés dels Diputats.

Gotzone Mora, reconeguda política que va formar part del Partit Socialista d'Euskadi (PSE) i va ser regidora en Vascongadas, amenaçada per la banda terrorista ETA durant molts anys; Miriam Fernández, l'artista amb paràlisi cerebral que va guanyar el reallity "El teu si que vals" de Telecinco; Mariano Martínez-Aedo, de l'Institut de Política Familiar; Joaquín Echeverría, el pare d'Ignacio, assassinat per l'atemptat Gihadista del 2017 a Londres; Ramón Ubillos de l'associació REMAR; Pedro Mejías de la plataforma Actua Família; l'associació de Famílies Nombroses de Madrid; o Rodrigo Villar, president d'Espanya és Veu i representants d'associacions de pares i mares de col·legis de la concertada, són algunes de les veus que s'han alçat per a dir no a la norma educativa del Govern de Pedro Sánchez.

L'Institut de Política Social Espanyola ha presentat un vídeo-reportatge per a sensibilitzar i exposar el seu total rebuig al que consideren un atac cap a la llibertat dels pares i cap a la llibertat d'ensenyament.

El vídeo ha sigut presentat davant la societat, per a advertir a la Ministra Celaá que són moltes les veus que ressonen en contra de la imposició ideològica i sectària que vol imposar a les aules, amb la seua nova llei que adverteixen, atenta contra la llibertat dels pares íntegrament.

“Hem volgut reunir diferents líders socials, polítics, personatges públics, perquè considerem que hem de donar veu a totes les famílies, hem de donar veu a les escoles concertades, públiques, privades, però sobretot a les escoles d'educació especial, per això hem seleccionat a les diferents persones que apareixen en el nostre vídeo reportatge, considerem que s'ha de donar veu a la llibertat, donar veu a les famílies i combatre aquesta llei totalment vergonyosa que arremet contra les famílies. ” Assenyala el president de l'Institut, Pablo Hertfelder García-Conde.
L'Institut ha assenyalat que el tancament de les escoles concertades, suposa un atemptat molt greu contra la llibertat d'ensenyament, un atemptat contra la llibertat dels pares i contra els docents. L'entitat denuncia que el tancament de les escoles d'educació especial, té un fín i és donar menys ajudes a les famílies amb fills malalts i sobretot menys ajudes a les mares embarassades amb un fill amb malformacions.
“Volen llevar-se de damunt als xiquets que vinguen malalts, volen potenciar l'avortament, aquesta llei, és una llei que està pensada per a donar menys facilitats a les mares embarasses que saben que els seus fills vénen amb malformacions", apunten.