ECONOMIA I NEGOCI

Les empreses d'oci, en col·lapse financer i 10.000 ocupacions en risc

ELPERIODIC.COM - 12/11/2020

Més de 860 empreses de la Comunitat Valenciana que estan esgotades financerament i al voltant de 10.000 treballadors directes es veuran afectats pel seu tancament

La indústria de la felicitat entra en col·lapse financer, després de huit mesos continus de càrregues estructurals, i costos de manteniment. Així ho denuncia la Federació Oci, Turisme i Joc de la CV en un comunicat en el qual explica que les empreses entren en un col·lapse financer atés que no poden fer front ja als seus costos d'estructura. "La falta d'un pla de viabilitat per al sector de l'oci que poguera donar oxigen, fins a una certa normalitat, fa que moltes empreses tiren la tovallola i vagen directament al tancament".

Tot això afecta a les sales de festa, ball, discoteques, pubs, cafés concerts, cafés teatres, tablaos, salons d'esdeveniment i celebracions, empreses de joc, festivals, empreses d'esdeveniments i espectacles… En total, unes 862 empreses, que estan esgotades financerament: "I el que és pitjor, al voltant de 10.000 treballadors directes es veuran afectats".

De l'estudi realitzat per FOTUR, entre les 862 empreses d'oci i espectacles de la Comunitat Valenciana, han suportat uns costos d'estructura al 1/11/2020 de 53.340.340 euros, que han sigut atesos la majoria, amb recursos propis i préstecs. El que he minvat la tresoreria de les empreses.

Des de FOTUR veuen necessari un primer pla de viabilitat del sector per part del Consell, a fi que aquest puga aguantar, previsiblement fins als mesos de maig o juny. Per a això, proposen unes ajudes per als pub i bars musicals que es quantifiquen entre els 12.000 i 15.000.-€ i per a les sales i empreses una ajuda que es quantifica entre els 50.000. i 75.000.-€ per local o empresa, el muntant total de la qual es valora al voltant dels 26.350.000 euros.

"D'altra banda, és necessari una implicació de les Diputacions i Ajuntaments, amb la finalitat des condonen al sector els impostos municipals i taxes, (sanejament, fems, I.A.E…), perquè el sector està tancat i no està fent cap ús d'aquests serveis", expliquen.

Per a dimarts que ve 17 de novembre FOTUR, juntament amb l'Associació d'empreses d'Esdeveniments i Espectacles (ASOES) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha preparat una jornada per a tractar la celebració d'esdeveniments en temps de COVID, on s'aprofitarà per a tractar la crítica situació que travessa el sector.