La UMH organitza la tercera sessió del cinefòrum A Revolutionary Love
La Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx ha organitzat la tercera sessió del cinefòrum A REVOLUTIONARY LOVE/UN AMOR REVOLUCIONARI, que tindrà lloc demà dimarts, 20 de febrer, als quatre campus universitaris, en horari de 18:00 a 20:30 hores. Aquest cinefòrum té la intenció de convertir-se en un punt de trobada per a l'alumnat, el professorat, tot el personal de la UMH i les persones interessades en general que vulguen traspassar les fronteres de l'amor romà ntic, conéixer i comprendre la diversitat des d'altres visions i perspectives.
Aquest cinefòrum forma part d'un projecte que la UMH va signar amb la Generalitat Valenciana, a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i PolÃtiques Inclusives.
Les pel·lÃcules que es projectaran demà dimarts als quatre campus són les següents: Papusza, de Joanna Kos-Krauza, a la Sala de Graus de l'edifici Torreblanca del campus d'Elx; Almanya, de Yasemin Sandereli, a la Sala de Graus de l'edifici Francisco Javier Balmis del campus de Sant Joan d'Alacant; Haz lo que debas, de Spike Lee, a l'aula 2.4 de l'edifici Casa del Paso del campus d'Oriola-Saleses i Cuestión de Actitud, de Panos Koutras, al seminari de fotografia de l'edifici Planet del campus d'Altea.
Durant les sessions, hi haurà una presentació de la pel·lÃcula i un col·loqui posterior, a cà rrec de professorat, alumnat o personal d'administració i serveis (PAS) de cada campus. El coordinador d'aquesta activitat és el professor del Departament de Ciències Socials i Humanes de la UMH, integrant del CIEG i director del mà ster d'Antropologia Social Prà ctica de la Universitat, Jordi Ferrús Batiste.
La pel·lÃcula Papusza relata la vida de Bronislawa Wajs, à lies Papusza, primera poetessa gitana que va rebre el reconeixement de veure la seua obra publicada a Polònia. Repudiada per la seua pròpia comunitat, que la va acusar d'haver traït els secrets del seu poble, Papusza va viure immersa en la pobresa i l'abnegació, torturada per la culpabilitat fins a la seua mort el 1987.
D'altra banda, en la pel·lÃcula Almanya, el turc Hüseyin Yilmaz, de setanta anys, anuncia a la seua famÃlia que ha comprat una casa a Turquia i que han de tornar per a fer les reformes necessà ries, després de viure 45 anys a Alemanya. La idea no és ben rebuda i provoca discussions molt acalorades. A més, Canan, una néta de Hüseyin, anuncia que està embarassada i que el pare és el seu nòvio anglés, del qual ningú sabia res. Per consolar el seu cosà Cenk, un xiquet de de sis anys, a qui van humiliar a l'escola titllant-lo d'"estranger", Canan li explica una fantà stica història sobre com van abandonar Turquia i van anar a parar a Alemanya.
Haz lo que debas té lloc a Bedford Stuyvesant, un dels barris més humils de Brooklyn, on viuen diverses famÃlies de raça negra, alguns hispans, una parella de comerciants vietnamites i una famÃlia italoamericana que té una pizzeria. Mookie, un xic que treballa de repartidor de pizzes, coneix bé els veïns i és testimoni privilegiat no només de la vida quotidiana del barri, sinó també de les tensions i del racisme d'alguns dels seus habitants.
La pel·lÃcula Cuestión de actitud relata la història de Dany i el seu germà Odysseas, de 16 i 18 anys, que emprenen junts la ruta d'Atenes a Tessalònica per a buscar el seu pare, un home grec que mai han vist. Albanesos per part de mare, els xics són estrangers al seu propi paÃs i esperen que el seu pare els reconega per a obtindre la nacionalitat grega. A més, Dany i Ody es van fer la promesa de participar en un concurs de cant popular que podria canviar la seua vida. Aquest viatge posarà a prova la força del vincle que els uneix, el seu costat infantil i el gust per les cançons italianes.