ECONOMIA I NEGOCI

Economia adjudica 30 milions d'euros per millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les pimes industrials

ELPERIODIC.COM - 13/07/2019

El DOGV publica la resolució de concessió de les ajudes amb la llista de les empreses beneficiàries

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat, al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (consultar ací) la resolució de la concessió de les ajudes convocades per a l'exercici 2019 per a millorar la competitivitat i sostenibilitat de les pimes industrials.

La resolució inclou la llista de les empreses beneficiàries així com la quantia de l'ajuda que correspon a cadascuna d'elles.

Concretament aquestes ajudes, que arriben a prop de 30 milions d'euros, es distribuiran entre sectors de la Comunitat com el del calçat, el ceràmic, el metal·lomecànic, el tèxtil, el del joguet, el del marbre, el de la fusta-moble i il·luminació, el químic, el de l'automoció, el del plàstic, el dels envasos i embalatge, el dels productes infantils, el del paper i arts gràfiques, el de la valorització de residus i el dels sectors emergents com la biotecnologia i la producció de videojocs, dins de la segona fase d'implantació del Pla estratègic de la indústria valenciana.

Les ajudes de la Conselleria d'Economia Sostenible suposen pràcticament un 35% de les inversions realitzades. Així, s'ha subvencionat la totalitat de les sol·licituds d'aquelles empreses que complien els requisits per obtindre-les. Les subvencions de la Conselleria han comportat una activació en la inversió de 96 milions d'euros.

L'èxit d'aquesta convocatòria respon, entre altres raons, a la col·laboració estreta amb les associacions empresarials de tota la Comunitat Valenciana i la seua participació activa mitjançant les meses sectorials del PEIV.

La Secretària Autonòmica d'Economia Sostenible, Rebeca Torró, ha destacat que "amb aquestes ajudes i la resposta per part de les indústries, es demostra l'aposta del Consell per la indústria de la Comunitat Valenciana. La quantitat assignada a les ajudes duplica la de l'any 2018. Fruit d'açò és que hem aconseguit que cap empresa es quede sense finançament per a les seues inversions".

Per altra banda cal destacar com a novetat que les subvencions no es destinaran, exclusivament, a la inversió en maquinària i actius vinculats directament a la producció.

En aquesta convocatòria s'ha subvencionat l'adquisició d'actius immaterials, com ara llicències de software específic, aplicacions per a cada indústria, patents i dissenys industrials destinats a incrementar la innovació empresarial. Tot açò redunda en un increment de l'eficiència energètica i, per tant, en la competitivitat de les empreses valencianes.

A més i per primera vegada hi ha ajudes destinades als sectors emergents de la indústria de la biotecnologia, la producció audiovisual, la producció de videojocs i la indústria de valorització de residus. En aquest sentit, s'ha de posar relleu en la capacitat inversora de la indústria de valorització de residus, l'impacte de la qual millora directament l'economia circular.

Per sectors, el de major dinamisme inversor és el del metall-mecànic, amb subvencions de més de 5,7 milions d'euros, tot seguit del plàstic, el tèxtil, envasos i embalatges, la indústria del paper i les arts gràfiques.