elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

CGT denuncia que Oltra aposta per més jornada i menys conciliació

  • La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, "ha decidit unilateralment, que els funcionaris de la Conselleria d'igualtat treballen 19 dies més a l'any a canvi d'una ridícula pujada en el complement específic"

"Curiosament és la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives qui, amb aquest mesura, perjudica la conciliació de la vida laboral, personal i familiar de les seues 1900 empleades i empleats públics, tant funcionaris com laborals. L'augment de jornada penalitza una conselleria fortament feminitzada.

La Confederació General del Treball denuncia que Oltra haja pres aquesta decisió lesiva per a les condicions laborals de les treballadores i treballadors de la Conselleria d'Igualtat. La mesura d'ampliació de jornada afecta el personal funcionari i laboral que treballa en la Conselleria; a les direccions territorials, residències de majors, discapacitats, centres de menors, etc.

L'actuació de la vicepresidenta és d'una prepotència injustificable, pretenent imposar una ampliació de la jornada laboral, que passarà de 36 hores 15 minuts setmanals a 38 hores 45 minuts, sense negociació amb els sindicats.

La Conselleria ha emprat com a excusa per justificar aquesta ampliació de jornada, l'argument que una major jornada suposa un augment salarial, CGT entén que açò no és un augment de les retribucions sinó un intent d'abaratir, encara més, el treball públic, ja que el que es pretén és acumular aquestes dues hores i mitja semanals, i fer treballar al personal 19 dies més a l'any. Des de l'organització anarcosindicalista s'assenyala que el Consell sí que ha demostrat que quan vol i a qui vol li puja substanciosament el jornal, com ha fet amb l'Advocacia de la Generalitat, per la "porta de darrere" amb la Llei d'Acompanyament de Pressupostos.

L'ampliació de jornada serà obligatòria per al personal interí i temporal mentre que serà voluntària per al personal fixe titular del seu lloc de treball. Açò és de nou una greu discriminació que atempta contra el principi de no discriminació dels treballadors i treballadores, recollida àmpliament en les sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que apel·len a que els governs garantisquen la igualtat de condicions laborals entre personal temporal i fixe, per la qual cosa CGT està valorant interposar demanda contenciosa administrativa i conflicte laboral. Cal apuntar que més del 50% del personal afectat per l'ampliació de la jornada és interí o temporal. CGT també està valorant realitzar una campanya de mobilitzacions. La Conselleria d'Igualtat té previst fer efectiva l'ampliació de jornada del seu personal enguany".

A més a més, CGT adverteix que "l'ampliació de la jornada a 38 hores 45 minuts porta aparellada que el personal puga ser obligat a fer una jornada superior quan l'Administració ho requerisca. D'eixa forma, els centres no requeriran noves contractacions o nomenaments de personal perquè s'explotarà al qui ara està en plantilla".

Pujar