elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un total de 860 escolars de Dénia, la Xara i Jesús Pobre participen en el taller ‘Habilitats socials’ del curs 2022/2023

Un total de 860 escolars de Dénia, la Xara i Jesús Pobre participen en el taller ‘Habilitats socials’ del curs 2022/2023
  • Prevenció d’Addiccions ha ampliat enguany l’activitat als grups de 4t de primària

MÉS FOTOS
Un total de 860 escolars de Dénia, la Xara i Jesús Pobre participen en el taller ‘Habilitats socials’ del curs 2022/2023 - (foto 2)
Un total de 860 escolars de Dénia, la Xara i Jesús Pobre participen en el taller ‘Habilitats socials’ del curs 2022/2023 - (foto 3)
Un total de 860 escolars de Dénia, la Xara i Jesús Pobre participen en el taller ‘Habilitats socials’ del curs 2022/2023 - (foto 4)
Un total de 860 escolars de Dénia, la Xara i Jesús Pobre participen en el taller ‘Habilitats socials’ del curs 2022/2023 - (foto 5)
Un total de 860 escolars de Dénia, la Xara i Jesús Pobre participen en el taller ‘Habilitats socials’ del curs 2022/2023 - (foto 6)
Un total de 860 escolars de Dénia, la Xara i Jesús Pobre participen en el taller ‘Habilitats socials’ del curs 2022/2023 - (foto 7)

El taller d’Habilitats Socials que organitza la Regidoria de Prevenció d’Addiccions mitjançant la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives), en col·laboració amb el Centre Associat de la UNED de Dénia, ha finalitzat l’edició d’enguany arribant a un total de 806 escolars d’11 centres educatius de Dénia, la Xara i Jesús Pobre. Com és habitual, s’ha impartit a l’alumnat de 6é de primària i, com a novetat d’este curs 2022/2023, s’ha estés també els grups de quart.

El taller s’ha desenvolupat en dues parts: una primera impartida en els mesos d’octubre i novembre de 2022 i la segona, que va començar a febrer d’enguany i va finalitzar ahir, 14 de març.

Les facilitadores del taller són la pedagoga Lorena Pérez i les psicòlogues Cristina Cano i Beatriz Gonzalo, totes elles expertes en Habilitats Socials i professionals col·laboradores de la UNED de Dénia.

L'objectiu d’aquest taller és que l'alumnat adquirisca, desenvolupe i / o millore les competències relacionades amb les habilitats socials, aportant-los eines que els permeten tindre una adequada interacció en diferents contextos socials, així com que els faciliten el control del comportament en diferents situacions en què es puguen trobar al llarg de la vida. La intervenció es du a terme en aquesta edat perquè estan en la preadolescència, subjectes a un important canvi vital i a punt d'iniciar-se en el cicle d’educació secundària, incorporant-se a l’institut, on es trobaran amb noves amistats, influències i pressions.

La finalitat és que l'alumnat, a través del joc, de la visualització, l’anàlisi i la reflexió de situacions reals, treballe les habilitats socials per a millorar-les en les seues relacions i interaccions, tant amb iguals com amb altres persones; així com que aprenga un millor maneig i gestió de situacions conflictives. Es posa l’atenció, sobretot, en conceptes com l’autoestima, l’empatia, l'assertivitat, la presa de decisions, la influència i la pressió de grup.

S’intervé amb una metodologia dinàmica i motivadora que afavoreix la participació grupal amb l’ús de material audiovisual i dinàmiques de role-playing per a impulsar la participació activa de l’alumnat.

Una vegada finalitzada cada sessió, el professorat completa un qüestionari per tal de poder avaluar la incidència de l’activitat i la seua utilitat pràctica. Les respostes assenyalen que per al professorat és essencial treballar les habilitats socials per a ajudar a l’alumnat en el seu desenvolupament i donen una alta puntuació i valoració a la realització d’aquest taller.

Al llarg del curs, la regidora de Prevenció d’Addiccions, Melani Ivars, ha assistit a diferents sessions del taller per tal de veure les dinàmiques d’aquesta activitat i com impregnen en l’aprenentatge de l’alumnat.

Pujar