elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El projecte Cants d’amor i de mort acosta al públic la poesia d’Ausiàs March

El projecte Cants d’amor i de mort acosta al públic la poesia d’Ausiàs March
    MÉS FOTOS
    El projecte Cants d’amor i de mort acosta al públic la poesia d’Ausiàs March  - (foto 2)

    Una selecció de poemes dels Cants d'amor i dels Cants de mort d'Ausiàs March, realitzada per l'escriptor i rapsode Tomàs Llopis, amb acompanyament musical composat i interpretat pel músic Miquel Pérez Perelló i il·lustracions creades per Joan Castejón conformen l'eix central del projecte Cants d'amor i de mort, una iniciativa que acostarà l'obra del poeta valencià del segle XV al públic majoritari. Este espectacle poètic musical s'estrena a l'auditori del Centre Social de Dénia el 18 d'octubre, a les 20.30 hores, amb entrada lliure fins a cobrir l'aforament de la sala.

    Eltakataka ha col·laborat en la iniciativa dotant d'animació els dibuixos de Castejón en un audiovisual que es projectarà durant l'espectacle, "creant una espècie de poesia visual, dolça i sense efectisme" que ajuda a acostar la lírica de March al públic, segons ha indicat el representant de la productora, Romu Soler.

    En la presentació de l'espectacle han intervingut també el president de la Fundació Dénia, Antonio Sentí, qui ha recordat que el projecte Cants d'amor i de mort és un dels guardonats en els premis 100x100 Fundació d'enguany, dins de l'apartat Cultural, i Pedro Caridad, representant de la Fundación Salom Sabar, que també ha escollit este treball en la primera convocatòria d'ajudes "Impulsa Cultura" 2018 amb què l'entitat vol potenciar la creació artística en totes les disciplines.

    Per a Tomàs Llopis, "els valencians tenim un dèficit i un deute amb els nostres grans poetes i presentar ara Ausiàs March és un fet necessari". Al enfrontar el projecte, Llopis va haver de superar una primera dificultat de la poesia de March, la longitud dels poemes, que s'ha solucionat "acurtant-los molt acuradament". Un altre escull era el llenguatge del segle XV amb què estan escrits els versos, de difícil comprensió per al lector contemporani, que s'ha resolt amb les breus explicacions sobre cada poema que aniran donant-se en l'espectacle.

    El resultat, en paraules de Llopis, "és un espectacle que ens submergirà en un ambient del segle XV amb un discurs molt actual pel que fa a l'amor".

    Miquel Pérez Perelló és l'autor de la música original, que interpretarà a la guitarra acompanyat per María Moreno (flautes), Gloria Aleza (viella) i Diego López (percussió). El músic ha fet referència a uns altres projectes culturals al voltant dels clàssics en què ha treballat també amb Llopis i Castejón, com Homer: L'Odissea, estrenat a Dénia al 2014 i que ha estat representat amb èxit en nombroses poblacions valencianes i, fins i tot, en el Palau de la Música de València.

    Per a concloure, el regidor de Cultura, Rafa Carrió, s'ha mostrat convençut que "un projecte poètic, musical i audiovisual de primer línia, amb uns objectius tan interessants i amb el suport de l'ajuntament i de les fundacions Dénia i Salom Sabar, tan necessari per a dur-lo endavant, no pot fallar".

    Pujar