Podem insta al Consell a planificar la reversió de l'hospital de Dénia
El grup parlamentari de Podem ha presentat una proposició no de llei en Les Corts Valencianes en la qual reclama al Consell, una vegada ha confirmat que el seu full de ruta passa per la recuperació del departament de salut de Dénia-Marina Alta, que planifique amb temps les actuacions necessà ries per a evitar improvisacions i retards a cobrir les necessitats detectades de plantilla.
En aquest sentit, Podem sol·licita que es vigile que la prestació sanità ria en el Departament de Salut de Dénia, complisca amb els criteris de qualitat i equitat sanità ria que se li exigeix a la resta de departaments de salut; que s'òbriga la borsa de treball del departament de Salut de Dénia i es planifique la dotació de recursos humans necessaris per a preservar la sostenibilitat de l'assistència sanità ria en condicions d'equitat en relació a la resta de departaments de salut i amb vista a la recuperació del Departament de Salut de Dénia a la gestió pública directa.
Aixà mateix, planteja que les negociacions que porta el govern valencià siguen amb Marina Salut SA, amb l'objectiu de recuperar aquest departament de salut a la Sanitat Pública i de gestió directa, es produïsquen en els termes menys onerosos per a les valencianes i els valencians, i més favorables per a la població assistida.
El diputat Daniel Geffner ha esmentat la recent experiència amb la recuperació del departament d'Alzira per la sanitat de gestió pública directa, «que va trobar una plantilla escassa que va caldre redimensionar per a dotar-la dels recursos humans necessaris. Aquesta tasca no s'ha completat encara i va ser complicada per la falta d'informació precisa sobre estructura i composició de la plantilla de personal».
Geffner ha recordat que «fins a l'actualitat no hi ha borsa de treball oberta de Conselleria per al departament de salut de Dénia i des de diferents instà ncies s'ha contemplat la seua obertura per a poder abordar la planificació adequada dels recursos humans».
El diputat ha assenyalat que «han passat més de 9 anys des que Marina Salut SA va iniciar la seua activitat i ha superat l'equador de la durada de la concessió que finalitza en 2024. Durant aquest perÃode s'ha estés un sentiment majoritari de malestar i preocupació en la ciutadania per l'assistència sanità ria i a favor de recuperar per a la sanitat pública la prestació sanità ria que havia sigut privatitzada».
Aixà mateix, ha assenyalat «que les treballadores i els treballadors de Marina Salut han criticat la polÃtica laboral que desenvolupa l'empresa caracteritzada per la baixa rà tio de personal sanitari que comporta una aclaparadora cà rrega assistencial, gran estrés laboral i alta taxa de rotació entre els professionals.
El Comité d'Empresa, ha denunciat en diverses ocasions la polÃtica laboral de l'empresa que posa en risc la sostenibilitat i qualitat assistencial prestada a la població».
El parlamentari ha insistit que «tant els representants dels i les treballadores de Marina Salut, la ciutadania i nombrosos ajuntaments de la comarca s'han posicionat de forma clara i reiterada en la defensa d'una sanitat pública de qualitat i amb equitat, que passa per la finalització de la concessió».
Â