DÉNIA | POLÍTICA

L’Ajuntament de Dénia obri hui el termini per a la presentació de propostes als 8ns pressupostos participatius

ELPERIODIC.COM - 01/10/2024

De l’1 al 31 d’octubre de 2024 estarà obert el termini perquè la ciutadania presente les seues propostes de millora de la ciutat que executarà l’Ajuntament de Dénia amb els 400.000 euros que destina a esta partida de pressupostos participatius.

Poden presentar propostes totes les persones empadronades a Dénia, independentment de la seua edat, que tinguen DNI i també aquelles que no estiguin empadronades ací però tinguen alguna vivenda a Dénia en propietat. Les propostes es poden presentar en les reunions de barri, en l’Espai de participació de les Portelles (c. Pare Pere, 17), a través de la web participadenia.es, en l’app Appdénia o per correu electrònic a l’adreça pciutadana@ayto-denia.es. Més endavant, en la fase de votació de propostes, s’utilitzaran les mateixes vies per a fer-ho.

Una vegada finalitzat el termini de presentació d’idees, s’obrirà una fase de filtratge, en la qual personal tècnic de l’Ajuntament estudiarà, durant la primera quinzena de novembre, la viabilitat de les propostes presentades. Aquelles que siguen seleccionades es sotmetran a votació de la ciutadania del 15 de novembre al 15 de desembre de 2024.

Esta huitena edició dels pressupostos participatius continua la línia encetada en l’edició passada per a reforçar els compromisos de Dénia com a Ciutat amiga de la infància (Unicef) i com a membre de la Xarxa mundial de ciutats amigables amb les persones majors que desenvolupa l’Organització Mundial de la Salut. Així, del global destinat als pressupostos participatius (400.000 euros), es destinaran 100.000 euros a projectes que tinguen com a beneficiaris principals a les xiquetes, xiquets i adolescents i a les persones majors, fent especial incidència en la participació d’estos col·lectius de població.

Per a fomentar la participació de la infància, en la fase de presentació de propostes que hui comença, es realitzarà un taller amb l’alumnat de 5é de primària, en què, a través d’una dinàmica participativa, s’arrepleguen les idees més idònies que expose la xicalla. També es repartiran fullets en tots els centres educatius perquè tot l’alumnat puga participar-hi. A més, en la fase de votació es posarà una urna en els centres educatius perquè l’alumnat vote durant l’hora del pati. D’entre les propostes sorgides, el Consell d’Infància i Adolescència (CLIA) escollirà aquelles que ha de consensuar amb el Consell del Major per a ser admeses directament en el pressupost de 100.000 euros assignat.

De igual manera, es facilitarà i fomentarà la participació de la gent gran distribuint fullets en les Aules de la Tercera Edat, amb col·laboració del Consell del Major i el Consell de Participació Veïnal i també es deixarà una urna al Centre Social tant per a arreplegar propostes com durant la fase de votació. El Consell del Major i el Consell de Participació Veïnal escolliran entre les idees sorgides del procés participatius, aquelles que ha de consensuar amb el CLIA per a ser executades amb els 100.000 euros destinat a projectes intergeneracionals.