L’Ajuntament de Dénia ret homenatge a les primeres dones que van treballar en la unitat de distribució del Serveis Estatal de Correus i Telègrafs
El dissabte 9 de març l'Ajuntament de Dénia va celebrar l'acte institucional del Dia Internacional de les Dones de 2019. Aquest any la corporació municipal va homenatjar a Antonia Bolufer Pradas, Inmaculada Vidal Luengo, Consolación Cedeño Romero, Margarita Roselló Fornés i Teresa Tur Fornés que van ser les primeres dones que van treballar en la unitat de distribució del Serveis Estatal de Correus i Telègrafs a Dénia a finals de la dècada dels anys huitanta.
Abans de l'homenatge es va donar lectura de la declaració institucional per part dels representants del Consell de les Dones de Dénia: Associació de mestresses de casa de Dénia, Matria Associació de Dones, Centre Dona de la Generalitat Valenciana i el Centre Associat de la UNED.
En el torn d'intervencions el director de la unitat del Servei Estatal de Correus i Telègrafs a Dénia, José Argudo, va destacar que després de 30 anys des de la incorporació de les dones en el repartiment són ara més dones que homes, a dia d'avui són 8 homes i 12 dones.
Per la seua banda, Margarita Roselló va assenyalar que "hui en dia hi ha una proporció més gran de dones que d'homes en la plantilla de Dénia, i això és una reflexe en tota la nostra empresa. Ãs veritat que falten més dones que vullguen assumir llocs de responsabilitat, però en Correus tot és possible. Jo vaig començar repartint, he sigut cartera em Girona, responsable de Dsitribució en Canaries, Directora de l'Oficina de Lanzarote, i actualment des del 2005, sóc responsable de formació de la Comunitat Valenciana, Murcia i les Illes Balears. Ningú m'ha regalat res, però he tingut obertes totes les possibilitats." I també va recalcar que "el feminisme no tracta d'anar contra l'home, es tracta d'igualar conceptes i situacions".
Antonia Bolufer va destacar que "som conscients que en el món empresarial encara existeix certa discriminació i no volem oblidar-nos de totes les treballadores que encara no tenen els mateixos drets que nosaltres. Esperem que aquestes celebracions no siguen necessà ries en el futur, perquè la igualtat siga una realitat."