L’Ajuntament de Dénia destina 3 milions d’euros del romanent de Tresoreria a amortitzar el deute bancari
L’objectiu del govern és finalitzar la legislatura havent reduït el deute a 13 milions d’euros front als 29 milions que hi havia a 2018
El ple de l’Ajuntament de Dénia va aprovar ahir per unanimitat una modificació de crèdit per import de 3.195.000 euros, procedents del romanent de Tresoreria, per a fer front a diferents despeses.
Com a partida més destacada, el regidor de Serveis Econòmics, Paco Roselló, va esmentar els 3 milions d’euros que es destinaran a amortitzar el deute amb les entitats bancàries. Amb esta amortització anticipada, l’Ajuntament haurà saldat en 2022 un total de 9 milions d’euros de deute bancari.
“L’objectiu –afirma Roselló- és acabar la legislatura l’any que ve amb un deute bancari pendent de vora 13 milions d’euros front als 29 milions d’euros que hi havia a 2018”.
L’altra partida destacada a què l’ajuntament destinarà part d’esta modificació de crèdit, 120.000 euros, és l’asfaltat i manteniment de les vies públiques.
En matèria econòmica, ahir es va aprovar, també amb la unanimitat de tots els grups polítics, un reconeixement extrajudicial de crèdits 6.116,81 euros per al pagament de factures de l’any 2021.
Unitat de lactància materna
L’ajuntament va aprovar per unanimitat una moció d’urgència en què es demana sol·licitar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i a la Gerència de l’àrea de salut de Dénia la creació d’una Unitat de lactància materna atesa per professionals sanitaris especialitzats on s’informe, assessore, diagnostique i tracten totes aquelles qüestions de mares i fills i filles lactants amb dificultats o problemes amb la lactància.
Fins ara, esta tasca està realitzant-se des del Grup Nodrissa, que va crear un taller de lactància al 2007 i l’ha desenvolupat de forma continuada fins a l’actualitat. Des de fa temps, les assessores del Grup Nodrissa es troben amb mares per a les quals la lactància no és fàcil i recorren a este col·lectiu per trobar quin és el problema i posar-li solució. Moltes d’aquestes consultes es duen a terme durant les reunions del taller de lactància, quan realment són consultes personals que requereixen molta dedicació i temps. Per això és important la creació, dins de la sanitat pública, d’unitats especifiques de lactància que puguen atendre estos casos, explicita el document aprovat.
La moció expressa, a més, el suport al Grup Nodrissa en totes les seues reivindicacions i per la tasca d’assessorament, d’informació i ajuda a les mares que opten per la lactància materna.
Obres de millora al col·legi de Jesús Pobre
Per urgència es va votar també, i es va aprovar per unanimitat, la proposta d’acceptació per part de l’Ajuntament de Dénia de la delegació de competències en matèria d’infraestructura educativa per a l’adequació, rehabilitació i construcció del menjador en el col·legi Pare Pere de Jesús Pobre, una acció que s’emmarca en el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Els treballs tenen un pressupost de 746.000 euros i es desenvoluparan en les anualitats 2023, quan es redactarà el projecte i s’iniciarà la licitació de les obres, i 2024, amb l’inici dels treballs, segons va indicar al ple la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll.
El regidor Javier Scotto, alcalde també de l’EATIM de Jesús Pobre, va ressaltar que “es tracta d’una reivindicació històrica d’unes infraestructures molt necessàries. Sols hi ha un centre de primària al poble i ha d’estar en les condicions que cal”.
Scotto va tancar la seua intervenció agraint a l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i al departament d’Urbanisme, amb la regidora Maria Josep Ripoll al front, “les gestions per a desbloquejar este assumpte, ja que esperàvem esta delegació de competències des que es va sol·licitar a 2018”.
Oficina Xaloc d’habitatge
Finalment, en les qüestions d’urgència, es va acordar per unanimitat la renovació del conveni per al desenvolupament de l’oficina Xaloc d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració urbana de Dénia
L’oficina de Dénia ha sigut la primera de la Xarxa Xaloc que la Generalitat va posar en marxa en la Comunitat l’any passat com a projecte pilot. La finalitat d’este servei és assessorar, gestionar, informar i fer mediació social en matèria d’habitatge, rehabilitació i regeneració urbana.