elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La joventut deniera alça la veu contra la violència de gènere

La joventut deniera alça la veu contra la violència de gènere
    MÉS FOTOS
    La joventut deniera alça la veu contra la violència de gènere - (foto 2)
    La joventut deniera alça la veu contra la violència de gènere - (foto 3)
    La joventut deniera alça la veu contra la violència de gènere - (foto 4)

    Joves deniers i denieres han donat hui bon exemple del seu compromís envers la lluita per a l’erradicació de la violència contra les dones, convertint-se en els protagonistes de l’acte commemoratiu organitzat per l’Ajuntament de Dénia en la plaça de la Constitució.

    Estudiants de 4t de secundària del col·legi Scientia Dénia i de batxillerat dels instituts Maria Ibars, Sorts de la Mar i Historiador Chabàs han llegit un manifest elaborat amb els seus companys dels centres en el qual han exposat els seus punts de vista sobre la violència de gènere, així com els compromisos que han volgut fer públics davant els assistents a l’acte que omplien la plaça.

    El text elaborat per l’alumnat afirma que “la violència de gènere, com la violència cap a la infantesa, les minories ètniques, els immigrants, els atacs homòfobs o qualsevol altre tipus de violencia, ens perjudica com a societat. Si a la meua ciutat es rebutja l’homosexualitat, això em perjudica a mi també, siga o no homosexual, la meua ciutat és menys segura, menys humana, menys democràtica i més injusta”. Així mateix, asseguren que “la violència de gènere és conseqüència de molts anys de desigualtat entre homes i dones. Com més avancem respecte de la igualtat, menys violència de gènere hi haurà dels homes cap a les dones i això passa per educar la societat, garantint les mateixes oportunitats”.

    Com a primera conclusió, i tal vegada “com a base” del manifest, exposen que “no totes les persones necessitem pensar de la mateixa manera, ni tan sols compartir la mateixa ideologia. Entre nosaltres pot haver-hi gent molt variada, amb experiències vitals molt diferents i amb opinions fins i tot contràries. Però sí que necessitem dibuixar junts i juntes els marges dins dels quals estem amb disposició de conviure. I eixos marges han de deixar fora qualsevol tipus de violència”.

    Els joves assenyalen que l’objectiu és “que no es normalitzen les conductes violentes i que desapareguen les agressions sexuals” i advoquen per “no restar impassibles” i defensar la lluita contra el maltractament sistemàtic cap a la dona que apareix en un gran nombre de relacions de parella i denunciar tots els casos de violència i també les conductes violentes i discriminatòries cap a la dona”.

    Per a posar fi a este al·legat contra la violència exercida cap a les dones, l’alumnat que l’ha redactat i el subscriu fa públic el seu compromís de seguir treballant en el respecte i la igualtat; de seguir contribuint: a la conscienciació i visibilitat de les desigualtats de gènere i de seguir donant suport a les víctimes, estant amb elles, escoltant-les i recolzant-les.

    El món estudiantil ha estat acompanyat i recolzat per l’alcalde, Vicent Grimalt, el regidor d’Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, i altres regidors de la Corporació municipal, membres del Consell de les Dones de Dénia i de la Policia Local, així com representants d’entitats festeres i socials de la ciutat, entre altres assistents.

    El regidor d’Igualtat i Diversitat ha sigut l’encarregat d’introduir l’acte focalitzant el discurs en el missatge principal de la campanya del 25N d’enguany: “Si eres home, acaba amb la violència masclista”, el qual “interpel·la directament als homes perquè assumisquen la seua responsabilitat, buscant la seua implicació per a aconseguir la igualtat real i erradicar la violència contra les dones en qualsevol de les seues formes”.

    Scotto s’ha dirigit als joves que estan “construint la societat dels pròxims anys” dient-los que són “part fonamental” per a arribar a la igualtat entre homes i dones i a “un món de tolerància 0 front a la violència masclista” i els ha subratllat que no s’ha d’identificar l’amor o l’amistat amb actituds com el control de la forma de vestir, que ens ordenen callar, la supervisió de amb qui anem i on i altres senyals de violència de gènere.

    El regidor ha conclòs la seua intervenció animant els joves a sumar-se al repte d’acabar amb la violència contra les dones, una lluita en la qual no estan sols, sinó que compten amb l’ajuda dels tutors, els centres educatius, les famílies, els cossos de seguretat i l’ajuntament.

    L’acte commemoratiu del 25N ha finalitzat amb un minut de silenci en record de les 38 dones assassinades a 2022.

    Pujar