elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fira d’Agricultura, productes ecològics artesanals i auctòctons

Fira d’Agricultura, productes ecològics artesanals i auctòctons
    MÉS FOTOS
    Fira d’Agricultura, productes ecològics artesanals i auctòctons - (foto 2)
    Fira d’Agricultura, productes ecològics artesanals i auctòctons - (foto 3)
    Fira d’Agricultura, productes ecològics artesanals i auctòctons - (foto 4)
    Fira d’Agricultura, productes ecològics artesanals i auctòctons - (foto 5)
    Fira d’Agricultura, productes ecològics artesanals i auctòctons - (foto 6)

    La Fira d’Agricultura, productes ecològics artesanals i autòctons que organitza la Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic va afrontar enguany el repte d’una nova ubicació i la introducció de diverses novetats.

    Del 7 al 9 d’octubre, més de 50 parades s’instal·laren al carrer de la Via. Predominaven les dedicades a productes alimentaris, participant tant productors locals com d’altres comarques valencianes i altres comunitats.

    Actuacions i tallers

    L’espai pròxim al Museu del Joguet va estar dedicat a diferents ONG i entitats que treballen algun àmbit del Medi Ambient i la Sostenibilitat. En este espai també es van celebrar tallers i actuacions, com la del cor de dones “Les Veus de Gaia”, de la Marina Alta, que va actuar per primera vegada a la nostra ciutat oferint els seus cants dedicats a la natura, l’ésser humà i la seua relació amb la terra. Actuacions de titelles, jocs populars i unflables van fer les delícies dels menuts.

    Un novedós taller de confecció de maquetes de riuraus va recordar la importància del nostre patrimoni lligat al món agrícola d’un passat recent. Uns altres es van dedicar a la confecció d’objectes amb envasos i materials que podem reutilitzar per allargar-ne la vida útil.

    Tampoc faltaren les demostracions d’oficis tradicionals, com la confecció de llata, o el fang, i un ecoparc mòbil amb informació sobre els horaris del servei a la Xara, Jesús Pobre i Dénia i consells de separació i dipòsit de cada tipus de residu als contenidors adients.

    Visita a horts urbans

    En la fira es va encetar un itinerari nou que consisteix en la visita a tres horts ecològics de la ciutat ubicats al Bosc de Diana, espai de Formació del Curs d’Agricultura Ecològica que organitza la regidoria; Torrecremada, on s’hi troben els horts d’oci per a les persones majors i l’Hort Obert com alternativa laboral per a joves.

    Diàlegs per una vida sostenible

    Altra novetat que va portar esta edició de la fira va ser ‘Diàlegs per una vida sostenible’, una oferta de 23 xerrades oferides per persones i entitats que aportaren la seua valuosa experiència en diferents aspectes de la sostenibilitat: alimentació, bioconstrucció, eficiència energètica, recursos humans, associacionisme i voluntariat, recuperació productes autòctons, protecció i custòdia del territori, etc.

    Els debats, coordinats per l’associació cultural Proyectos Imaginarios, van tindre lloc al Centre d’Art l’Estació.

    Projecció i xarrada sobre arbres centenaris

    Per a finalitzar esta edició de la fira es va projectar la pel·lícula El olivo, dirigida por Icíar Bolláin, sobre la temàtica de l’espoli d’oliveres centenàries a Castelló. Més de 350 persones ompliren l’auditori del Centre Social per gaudir d’aquest interessant film, basat en una realitat recent del nostre territori.

    En acabar la pel·lícula, Víctor Montiel, enginyer forestal, autor del treball de camp fet per a la catalogació dels arbres monumentals al terme de Dénia, va fer una xerrada-projecció on es va mostrar el divers i valuós patrimoni local d’arbres centenaris, la seua història i la problemàtica que els amenaça.

    Pujar