Estos són els temes debatuts en el Consell de Participació Veïnal de Dénia
El Consell de Participació Veïnal de Dénia va celebrar la seua sessió trimestral a finals del mes de setembre amb assistència de representants dels grups polítics de la Corporació i les associacions veïnals de Baix la Mar, les Bassetes, Deveses, Montgó i de les Portelles.
La Federació d’Associacions Veïnals va expressar el seu interés per l’estat de tramitació del nou contracte de transport públic i els problemes amb el servei de taxis, a la qual cosa se’ls va informar que la documentació està en el Ministeri i es manté la previsió que a finals d’any puga eixir a licitació. Respecte als taxis, s’han sol·licitat a Conselleria sis noves llicències i s’està a l’espera de contestació.
A més, es va preguntar als responsables polítics presents per l’estat de les obres de Torrecremada, Bosc de Diana i camí Pou de la Muntanya; la situació del personal sanitari de l’Hospital de Dénia i se’ls va traslladar la problemàtica per les molèsties que ocasionen els sorolls de matinada fets per gent incívica.
L’associació veïnal de les Portelles va sol·licitar actuar sobre les entrades de vehicles sense el corresponent gual; estudiar la possibilitat de restringir el trànsit al seu barri per a millorar-hi la mobilitat i l’aparcament; la restitució de la policia de barri i actuacions decidides per part de l’ajuntament per a millorar el reciclatge i la gestió de residus. També van demanar continuar amb les accions de control dels habitatges turístics, especialment els no registrats com a tals.
Des de Baix la Mar, els seus representants incidiren sobre el control de l’ocupació de la via pública; les llicències d’activitat en locals d’oci; la seguretat i els senyals en mal estat. Així mateix, van demanar actuacions per a evitar les basses que es formen i també van mostrar el seu interés que torne la figura de policia de barri.
L’associació de les Bassetes va aportar per escrit les seues peticions referides a neteja, seguretat viària en els accessos i entorn del parc, reparacions pendents, embassaments i la situació del servei d’autobusos després de l’estiu, amb queixes dels residents per l’escàs horari i, a vegades, la mancança de places, deixant a passatgers sense poder pujar-hi.
Des de les Deveses es van demanar mesures per al control del pas sobre les dunes i es va fer un al·legat per tal d’afavorir el lloguer anual en les Marines, per a la qual cosa cal un transport públic eficient i fer la prova d’ampliar la suspensió de noves llicències de lloguer turístic també en eixa zona, pel gran potencial de cases existents i l’impacte que podria tindre sobre l’oferta d’habitatge. També informen que reclamaran davant Costes sobre la qualitat de l’arena regenerada i que s’instal·le la passarel·la prevista en el projecte inicial, així com més passos per la duna.
Finalment, l’AV del Montgó es va interessar sobre les actuacions en la vegetació del Montgó. La regidora de Transició Ecològica, Sandra Gertrúdix, va donar compte dels barrancs on es té previst fer tasques de gestió de la vegetació, així com de les informacions que arriben des del parc natural referides a l’eliminació dels arbres morts per la sequera, que es limitarà a aquells que mostren perill de caiguda en camins.
Respecte als senglars, Gertrúdix va informar que s’està en coordinació amb la Conselleria i les societats de caçadors. Per part de Conselleria s’estan posant gàbies en el Montgó i en les Marines i per part de l’ajuntament, en les Rotes i Santa Llúcia, les quals estan atrapant entre 14 i 16 individus per setmana. Es va comunicar les associacions presents que si coneixen espais on poder instal·lar gàbies, ho poden traslladar a l’ajuntament per tal que, amb la col·laboració de les persones propietàries, se n’estudie la idoneïtat i es puga millorar l’eficàcia de l’actuació.