La 2a edició dels tallers "Educant en el present" aborda l'educació en valors
La Regidoria de Benestar Social, per mitjà de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de Dénia, comença a programar les seues activitats per a aquest inici de curs, unes activitats centrades en la prevenció escolar i familiar.
Per segon any presenten una cita "que les famílies de Dénia no poden perdre's": la 2a edició d'"Educant en el present". Sota aquest títol es vol posar l'atenció en la importància que té l'educació dels més joves per tal d'evitar problemes relacionats amb conductes de risc. I no solament amb la mirada posada en el futur, sinó també en el present, començant des de ja a solucionar problemàtiques que sorgeixen en relació als fills i filles. Eduquem en el present per tal d'evitar problemes en el futur.
Aquesta nova edició d'"Educant en el present" consta de dos tallers dirigits a mares, pares, famílies, docents i altres professionals, que s'impartiran els dimecres 27 de setembre i 4 d'octubre, en la Casa de Cultura de Dénia (Pl. Jaume I, s/n).
El taller "EDUCAR ELS NOSTRES FILLS I FILLES EN ELS VALORS DE L'ESFORÇ, LA CONSTÀNCIA I LA SOLIDARITAT" s'imparteix el 27 de setembre, a les 20 hores, en el Saló d'actes de la Casa de Cultura. El ponent serà Jesús Ruiz, doctor en Psicologia i coach educatiu que orienta a les famílies en l'educació dels més joves. Amb aquest taller s'aprendran tècniques que ajudaran a reafirmar el paper com a pares i mares, a ensenyar els fills o filles a valorar allò que tenen i que han d'esforçar-se i treballar molt per aconseguir el que un vol. Així també, es parlarà de com afrontar els canvis que es produeixen amb el pas de Primària a Educació Secundària.
El 4 d'octubre, a les 20 hores, en la Sala de conferències, se celebrarà el taller "PAUTES EDUCATIVES I PREVENTIVES EN ADDICCIONS A INTERNET I JOC PATOLÒGIC", impartit per Antonio Castaños, psicòleg general sanitari, expert en addiccions. Especialista en joc patològic i director de Vida Libre (Associació Alacantina d'Afectats per la Ludopatia). El que es pretén amb aquest taller és facilitar als assistents pautes per prevenir l'abús de les noves tecnologies i posar especial atenció en el joc online, camps en el quals els més joves estan immersos i cal que els ajudem a tenir un autocontrol per no derivar en una addicció.