La campanya del Dia Mundial sense Tabac incideix també en els efectes nocius del ‘vapeo’ i les catximbes
El 31 de maig es va celebrar el Dia Mundial Sense Tabac i des de la la Unitat de Prevenció en Conductes Addictives de Dénia es va fer repartiment de material per tal que la data no passara inadvertida i estiguera present en tots els centres educatius i edificis públics de Dénia, la Xara i Jesús Pobre.
Personal tècnic de la UPCCA, acompanyat per voluntariat, va estar present en els instituts públics de Dénia a l'hora del pati amb estands informatius. Des de la UPCCA volen agrair a Nerea Gómez i Naiara Sau, alumnes en pràctiques de l’IES Sorts de la Mar, la seua participació voluntària en aquesta campanya. Els tècnics de prevenció van estar també al Centre Integrat Públic de Formació Professional repartint material a l’alumnat.
L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar i sensibilitzar a la població estudiantil respecte al caràcter nociu del tabac, els efecte i riscos que comporta el consum i, sobretot, advertir de l’alt risc d’habituació i addicció que té la nicotina.
En aquesta intervenció s’ha estat en contacte directe amb l’alumnat que s’apropava a l’estand proporcionant-los informació de primera mà, juntament amb un díptic i una polsera amb la inscripció “31 de maig – Dia Mundial Sense Tabac – Espais Sense Fum”.
Aprofitant aquesta interacció, es parlava amb els joves sobre els riscos que comporta fumar i els avantatges de no fer-ho o de deixar-ho. Cal dir que ha sorprés l'alt grau de conscienciació que tenen respecte al tabac i com són capaces i capaços de reconèixer els efectes nocius i els avantatges de no fumar.
També s’ha emfatitzat, fins i tot amb cartelleria informativa, sobre els efectes i riscos del vapeo i de l'ús de la catximba. Ni són innocus, ni suposen una alternativa més saludable que el tabac tradicional, estant darrere el gran interés comercial per la captació d'adeptes en població jove a través del màrqueting.
A més, aquest any s’han col·locat cartells i s’han senyalitzat amb marques viàries totes les entrades dels centres educatius per a delimitar i recordar que són espais sense fum.