CULLERA | FESTES

Cullera impulsa la declaració BIC de les seues Festes Majors

ELPERIODIC.COM - 24/03/2022

L’ajuntament organitza unes jornades de portes obertes per a donar a conéixer el valor històric, patrimonial i cultural de les seues festes

L’Ajuntament de Cullera continua treballant perquè les seues Festes Majors siguen declarades BIC (Bé d'Interés Cultural de caràcter Immaterial) i per això ha organitzat, a través de la regidoria de Festes, unes jornades de portes obertes els dies 25 i 26 de març.

Sota el lema “Un passeig per les nostres festes” el consistori vol donar a conéixer el valor històric, patrimonial i cultural de les seues Festes Majors amb la participació de tots els col•lectius i associacions implicades en aquestes.

Segons Susi Melià, regidora delegada de Festes «a més de posseir un ric patrimoni material i immaterial comptem amb un important patrimoni de caràcter cultural, etnològic, sociològic, religiós, gastronòmic, musical i artístic que la nostra població ha mantingut al llarg dels anys i que mereix ser reconegut i protegit com BIC»

Les jornades, que es desenvoluparan a la Casa de la Cultura, començaran el divendres 25 de març a les 20h amb l'actuació de la “Muixeranga de Cullera”, “L’Escola de Tabal, Dolçaina i Danses” i la “Colla Pas Plà”. Seguidament s'obrirà al públic una exposició en la qual es podran descobrir aspectes d'algunes de les celebracions que cada any Cullera mostra al món a través de les seues Festes Majors.

La sala d'actes serà el lloc triat per a la presentació oficial del projecte BIC així com la imatge que ha dissenyat l'ajuntament amb motiu d'esta candidatura.

Aquest acte comptarà amb la participació d'Eliseu Martinez, Tècnic de Patrimoni Immaterial, de la regidora delegada de Festes, Susi Melià, i de l'alcalde de Cullera Jordi Mayor, qui serà l'encarregat de clausurar la primera de les jornades.

El matí del dissabte 26 de març se celebrarà una taula redona en la qual participarà Francesc Xavier Martín, Tècnic d'Etnologia de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, qui serà l'encarregat d'explicar el procés administratiu de la declaració BIC i Josep Lluís Marín, Cap de secció de Patrimoni Festiu de l'Ajuntament de València, qui parlarà de com un procés de patrimonialització pot millorar la festa.

En aquesta jornada serà també fonamental la participació de les associacions, agrupacions, etc. que fan possible les festes o estan interessades en aquestes.

 

MÉS FOTOS