Cullera amplia en 1.000 les places gratuïtes d’aparcament durant l’últim lustre
L’ajuntament construeix un nou aparcament al costat del Pont de Pedra
L'Ajuntament de Cullera ha ampliat en més de 1.000 les places d'aparcament gratuït al llarg de l'últim lustre gràcies al Pla Aparca amb el que el consistori aborda el problema de l'estacionament, una de les màximes preocupacions ciutadanes.
L'última de les actuacions d'este programa per a crear una xarxa de pàrquings de zona blanca s'executa al costat del Pont de Pedra, en la zona centre on major és la dificultat per a crear este tipus de places.
Concretament, l'ajuntament construeix un nou aparcament al qual s'accedirà a través de l'antiga caseta del guarda, la qual també es troba sotmesa a un procés de rehabilitació.
Són més de mig centenar de noves places que se sumaran a les 36 que per la conversió en zona de vianants del passeig Doctor Alemany es reubicaran en altres espais i que a més passaran a ser de zona blanca.
Més fàcil aparcar en el centre
El regidor d'Urbanisme, Bernat Escolá, ha destacat que gràcies a esta actuació «ara aparcar en el centre i sense pagar zona blava és més fàcil que mai gràcies a la bossa d'aparcament que s'ha creat al costat del rehabilitat Pont de Pedra».
Escolá explica que fins fa menys d'un lustre «l'única opció que tenien els ciutadans que volien accedir al centre de la població amb el seu vehicle particular era pagar la zona blava. Ara no tenen perquè pagar i amb tan sols creuar el Pont de Pedra tenen una bossa d'aparcament de més de 300 places gratuïtes inexistents fins que l'equip de govern va activar el Pla Aparca».
Escolá assegura que d'esta manera la conversió en zona de vianants del passeig Doctor Alemany «no suposa en cap cas un minvament de places d'aparcament, sinó tot el contrari ja que amb aquesta actuació s'amplien les places disponibles en la zona perquè les 36 que hi havia en el passeig es redistribueixen en altres carrers on ara es podrà aparcar i a més creguem mig centenar noves al costat del pont».
Cosir la ciutat
Escolá assegura que la conversió en zona de vianants de l'emblemàtic ‘passeig’, la ja completada del pont de Pedra i els diferents aparcaments gratuïts creats en la zona, a més de la posada en marxa de zones d'oci juvenil i de l'obertura de l'esperat Centre Municipal d’Esports —la piscina— «cusen urbanísticament la ciutat i uneixen el centre amb la denominada ‘altra part del riu’».
Per al responsable de la política d'Urbanisme «es tracta d'una de les majors transformacions que aborda històricament Cullera, un canvi de concepte del que és el centre de la ciutat que ens situen a l'altura dels canvis que duen a terme grans urbs com València».