CREVILLENT | POLÍTICA

Un nou “pufo” del Partit Popular li pot costar 232.000 euros a la ciutadania de Crevillent

ELPERIODIC.COM - 22/01/2020

L'empresa Tecopsa li demana una indemnització de 232.000 euros a l'Ajuntament per les obres de construcció del trinquet i els vestuaris a la Ciutat Esportiva Nord

Un nou “pufo” de l'anterior govern del PP li pot costar als crevillentins i crevillentines 232.000 euros, un import que sol·licita l'empresa Tecopsa a l'Ajuntament de Crevillent després d'al·legar que va haver d'afrontar sobrecostos durant les obres a la Ciutat Esportiva Nord a causa de la paralització i a l'extensió del temps d'execució d'aquestes.

L'obra per a construir el trinquet i els vestuaris va ser adjudicada a l'empresa Tecopsa, per un total d'1.161.197 euros, sent considerada una oferta en “baixa temerària” i veient-se obligada l'empresa a adjuntar un informe justificatiu per a demostrar que era possible realitzar l'obra amb eixe pressupost.

No obstant això, després de començar les obres en 2015, es van anar realitzant ampliacions del contracte fins a arribar a sumar-se quasi un milió i mig d'euros. Concretament, segons les certificacions d'obra, aquest projecte realitzat a la Ciutat Esportiva Nord ha costat a la ciutadania de Crevillent un total d'1.456.744 euros.

A pesar que l'empresa va estar negociant el pagament d'una indemnització pels “sobrecostos patits durant les suspensions del contracte d'obres” tant amb l’exalcalde Cèsar Augusto Asencio com amb l'antic regidor d'Obres, l'empresa no va presentar la sol·licitud d'indemnització fins al passat 31 de maig, just 6 dies després de les eleccions i quan ja es coneixia que el PP no anava a continuar el seu mandat, un fet que no sembla ser casualitat.

Ara Tecopsa, empresa valenciana relacionada amb el Cas Gürtel i coneguda per treballar amb freqüència amb els ajuntaments i diputacions en les quals governava el Partit Popular, li reclama a l'Ajuntament de Crevillent 232.000 euros per aquesta obra acabada el 7 de juny del 2018, un any i quatre mesos després del temps acordat i que va fer que les instal·lacions romangueren tancades des de novembre de 2015 a setembre del 2019.

Com demostren les fotografies i poden comprovar els usuaris habituals de les instal·lacions, aquestes obres a més estan mal executades, ja que existeixen goteres i enormes fissures tant en el trinquet com en els vestuaris i en la zona de la cafeteria. El Govern Municipal denúncia que a Asencio, com a anterior alcalde, li corresponia la responsabilitat d'executar l'aval de fiança per a oferir una garantia enfront d'aquests defectes en l'obra, cosa que no va fer.

Amb aquest son ja quatre els grans deutes deixats a l'Ajuntament de Crevillent per l'anterior govern del Partit Popular. Als pagaments pel Polígon de la Ceràmica (1,5 milions d'euros), Hidraqua (350.000 euros), i a la indemnització als treballadors municipals (160.000 euros) se li sumen ara els 232.000 euros sol·licitats pel projecte de construcció del trinquet i els vestuaris a la Ciutat Esportiva Nord.

“En tan sols 8 mesos hem sumat ja un total de 2.300.000 euros pels 4 grans ‘pufos’ que ha deixat fins al moment el PP, esdevinguts de la deixadesa política, errors en els procediments o projectes mal executats. Al Partit Popular els agradava parlar de govern del superàvit quan en realitat eren el govern dels grans ‘pufos’” afirma el regidor d'Espais Públics Marcelino Giménez.

“On ha estat ficat tot aquest temps el senyor Cèsar Augusto Asencio? És capaç de traure una nota de premsa sobre una anècdota com el fet que ha estat una senyal mal posat durant dos dies i, en canvi, no ha sigut capaç de detectar tots aquests incompliments de contracte per part de les empreses. Quina explicació li dona ara a aquest nou ‘pufo’ el exalcalde de Crevillent?”, pregunta l'edil de Serveis Públics.

Des de l'actual equip de Govern demanen a Cèsar Augusto Asencio que done explicacions sobre el succeït. Marcelino Giménez afirma que no li ho posaran fàcil a les empreses ni als interessos privats i que es lluitarà fins al final per a defensar l'interés municipal i per a demanar explicacions, tant polítiques com econòmiques i patrimonials, a qui li corresponga.

MÉS FOTOS