Crevillent s'adhereix al conveni del Pla «VIVE» d’Impuls de Construcció de Vivenda de Protecció Pública
L’alcaldessa Lourdes Aznar Miralles i l’edil de Vivenda, Gema Escolano Berná, coincidien que és un primer pas per a formar part del mapa del parc de vivendes que Conselleria pretén construir a la Comunitat Valenciana
El Saló de Plens va acollir en la vesprada d'ahir dimarts la sessió ordinària del mes de maig en la qual es va aprovar, amb els vots favorables de l'equip de govern i l'abstenció dels grups PSOE i Acord per Guanyar, l'adhesió al Pla “VIVE” d'Impuls de Construcció de Vivenda de Protecció Pública. L'alcaldessa Lourdes Aznar Miralles va apuntar que “ens adherim a este conveni per a formar part del mapa del parc de vivenda que Generalitat pretén construir en la Comunitat i sense cap cost per al municipi” i l'edil de Vivenda, Gema Escolano Berná, va destacar que “és un primer pas perquè Conselleria ens tinga en compte a l'hora d'edificar vivenda pública”.
Amb l'adhesió a este conveni, l'Ajuntament de Crevillent s'unix a este pla que és un conveni entre la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies de la Comunitat Valenciana que té per objecte fomentar la col·laboració institucional entre Generalitat, de manera directa a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda o de manera indirecta mitjançant l'Entitat Valenciana de Vivenda i Sòl (EVHA), dependent de la pròpia conselleria, amb la finalitat de donar impuls a la promoció de Vivendes de Protecció Pública (VPP) en els municipis valencians mitjançant col·laboració públic-privada. Segons informa el govern valencià, aquest pla contemplaria la construcció de 10.000 vivendes en tota la Comunitat Valenciana fins a l'any 2027, beneficiant a 24.600 persones i mobilitzant una inversió de 7.326 milions d'euros en la Comunitat.
Així mateix, la corporació també va aprovar, amb els vots favorables de l'equip de govern i amb l'abstenció del grup PSOE i del vot en contra del grup Acord per Guanyar, l'addenda al contracte programa que mantenen Generalitat Valenciana i Ajuntament per a la col·laboració i coordinació interadministrativa i financera en matèria de Servicis Socials entre els exercicis 2021-2024. Esta addenda es traduïx en una modificació en l'increment d'una de les quantitats pressupostades per part de Conselleria per a l'anualitat 2024 en l'Atenció Primària de competència de la Generalitat, augmentant el pressupost anual aportat per Conselleria per al CAT en 14.091 euros per a 2024, al mateix temps que es renuncia a la quantitat pressupostada per al CRIS en l'anualitat del 2024, atés que el centre es troba en l'última fase d'acreditació del centre i s'està analitzant la manera de gestionar-lo.
La corporació va aprovar per unanimitat la concertació de set operacions de crèdit amb la Caixa de Crèdit i Cooperació de la Diputació d'Alacant per un import acumulat de 234.922,50 euros amb un termini de reintegrament de 10 anys amb una mena de l'1% de clausula d'actualització monetària. Les set operacions referides en la documentació són l'adquisició d'equips informàtics (25.000 euros), un programa d'inventari municipal (26.922,50 euros) i llicències de programes informàtics (35.000 euros), així com asfaltat de carrers La Font, Bolívia i Salnitre (62.643,06 euros), l'adquisició d'un local en Passeig de L'Estació (17.000 euros), la construcció de lavabos en el Cementeri “Verge dels Dolors” (48.356,94 euros) i la substitució de deshumectadora de la piscina municipal (20.000 euros). L'alcaldessa va afirmar que era urgent este assumpte i que es podia tramitar en haver complit amb dos requisits legals fonamentals com eren l'aprovació del pressupost municipal i la seua liquidació de l'any 2023.
Així mateix, tots els grups municipals van donar suport a la modificació dels membres del Consell “Museus de Crevillent”. D'esta manera, l'edil de Patrimoni, Antonio Candel Rives, passarà de ser vocal d'este consell a vicepresident, atés que, segons s'explica en la proposta aprovada, “l'edil Antonio Candel assumix la responsabilitat de patrimoni històric i es considera més adequat per qüestions d'eficàcia i operativitat” i, per part seua, la regidora de Cultura, Mónica San Emeterio Gil, exercirà llavors de vocal en este organisme cultural.
A més, la corporació per unanimitat va donar llum verda a una modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) en coherència a la nova estructura organitzativa aprovada al maig de 2021, moment a partir del qual es ve produint una actualització en les funcions assignades als llocs de treball mitjançant l'anàlisi, valoració individualitzada i descripció dels llocs. Per això, en esta ocasió s'actualitzen noves funcions i retribucions en un total de 12 llocs de treball, dels quals set corresponen amb auxiliars de gestió i cinc amb conserges d'instal·lacions municipals. “Es conclou la primera fase d'aquest procés que estava incomplet i que venia de la passada legislatura”, va explicar la primera edil.