elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent llança una campanya en xarxes socials per a conscienciar, especialment els joves, de l'abús de l'alcohol i altres substàncies

Crevillent llança una campanya en xarxes socials per a conscienciar, especialment els joves, de l'abús de l'alcohol i altres substàncies
  • Per a unes festes de Moros i Cristians sense incidents la UPCCA vol advertir dels riscos de l'abús de l'alcohol i altres substàncies

MÉS FOTOS
Crevillent llança una campanya en xarxes socials per a conscienciar, especialment els joves, de l'abús de l'alcohol i altres substàncies - (foto 2)
Crevillent llança una campanya en xarxes socials per a conscienciar, especialment els joves, de l'abús de l'alcohol i altres substàncies - (foto 3)
Crevillent llança una campanya en xarxes socials per a conscienciar, especialment els joves, de l'abús de l'alcohol i altres substàncies - (foto 4)

La Regidoria de Drets Socials i la UPCCA li recorden a la ciutadania la necessitat d'educar i informar per a previndre conductes indesitjades en les festes patronals de Moros i Cristians del municipi de Crevillent. També comuniquen que com el consum zero és una impossibilitat és important reflexionar sobre la ingesta d'alcohol entre menors i que els adults assumisquen les seues responsabilitats.

Segons l'última enquesta ESTUDES, existeix un consum rellevant de begudes alcohòliques, 7 de cada 10 estudiants d'entre 14 i 18 anys diu haver begut en l'últim any i 5 de cada 10 en l'últim mes, la qual cosa suposa una xifra pròxima al milió de joves. Això també té una lectura positiva ja que 5 de cada 10 joves no beu.

Les festes disparen les xifres anteriorment citades, un dels motius és la normalitat del consum d'alcohol i la facilitat per a obtindre'l, malgrat estar prohibida la seua venda a menors. Per això es posa en marxa una campanya a través de les xarxes socials municipals enfocada a la joventut, ja que és la forma més directa perquè arriben aquests missatges i crides al control en festes.

En l'actualitat existeixen dos fenòmens molt seriosos i preocupants. El primer és l'anomenat consum intensiu d’alcohol o “brige drinking” que sol succeir en els botellots. Aquesta pràctica consisteix a ingerir una gran quantitat d'alcohol en molt poc temps (5 o més begudes alcohòliques en menys de 2 hores). D'acord amb l'evidència científica aquest tipus de consum té conseqüències en els adolescents molt serioses en el sistema nerviós central a diferents nivells:

Infereix en el desenvolupament del cervell que travessa un període crític de canvis, i limita el seu futur potencial individual.

Afecta la zona cerebral relacionada amb la memòria i l'aprenentatge, l'hipocamp.

Després de la ressaca es produeixen danys sobre la memòria, l'aprenentatge i la planificació de tasques.

El segon és la utilització de mètodes de submissió química. Succeeix quan s'administra a una altra persona, sense el seu consentiment o consciència, alguna droga amb la finalitat d'aconseguir modificar la seua conducta, manipular la seua voluntat i aprofitar la circumstància per a fer actes no consentits. Els actes poden anar des del robatori a l'abús sexual, i són les dones les víctimes majoritàries d'aquesta mena de delicte. Cal esmentar que també pot ocórrer després del consum voluntari de substàncies il·legals per la seua capacitat de modificar l'estat de consciència.

Pujar