CREVILLENT | CULTURA I ESPECTACLES

Comença el Curs d'Estiu de la UMH “Propuestas de gestión del patrimonio natural y cultural”

ELPERIODIC.COM - 07/09/2020

Aquesta formació subvencionada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Crevillent serà impartida de manera online a partir de hui

Com és habitual des de l'any 2016, Crevillent constitueix seu per a la realització dels Cursos d'Estiu organitzats per la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Després de la finalització en el mes de juliol passat del primer dels cursos previstos per a enguany, “El*valencià per a comunicar III”, hui, 7 de setembre, donarà principi el curs "Propuestas de gestión del patrimonio natural y cultural", per al qual s'han tornat a cobrir totes les places oferides.

Donada la situació d'alerta sanitària que s'està vivint en aquest moment, el curs subvencionat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Crevillent serà impartit de manera online a través de la plataforma habilitada a aquest efecte per la UMH, en la qual s'aniran penjant puntualment els continguts d'aquest.

Per a aquesta formació s'ha comptat amb reconeguts professionals de diferents sectors lligats a la gestió i conservació del patrimoni. El programa del curs serà el següent:

7 de setembre a les 19 h.

Presentació del curs a càrrec d'Ana Satorre, tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Crevillent, coordinadora d'aquest curs d'estiu.

8 de setembre a les 19 h.

“Patrimonio Santomera. Un ejemplo para la puesta en valor del patrimonio local en la Sierra de Orihuela”, a càrrec de Miguel Pallarés, arqueòleg i màster en Arqueologia Aplicada per la Universitat de Múrcia i president de l'Associació Patrimoni Santomera.

9 de setembre a les 19 h.

“Patrimonio Cultural como motor de desarrollo económico. Propuestas de gestión y actuación”, a càrrec de Juan Gallardo i Francisco Ramos, CEO i director de projectes de l'empresa “Patrimoni Intel·ligent”

10 de setembre a les 19 h.

“Apadrina una roca. Programa de conservación del patrimonio geológico español mediante el voluntariado”, a càrrec de Juana Vegas Salamanca (cap d'àrea Patrimoni Geològic i Miner de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya), doctora en Ciències Geològiques per la Universitat Complutense de Madrid.

14 de setembre a les 19 h.

“El Patrimonio Industrial. Definición, cronología y tipología”, a càrrec de Manuel Carreres Rodríguez, tècnic de Patrimoni i Cultura de la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València, president de l'Associació de Patrimoni Industrial Valencià.

15 de setembre a les 19 h.

“El Patrimonio Industrial: legislación y análisis para su estudio”, a càrrec de Manuel Carreres Rodríguez, tècnic de Patrimoni i Cultura de la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València, president de l'Associació de Patrimoni Industrial Valencià.

16 de setembre a les 19 h.

“El territorio como patrimonio: iniciativas para la valoración del paisaje”, a càrrec del Dr. Gregorio Canales Martínez, catedràtic de Geografia Humana i Coordinador Acadèmic de la Càtedra “Arzobispo Loazes”; i Dra. Mª Dolores Ponce Sánchez, professora del departament de Geografia de la Universitat de Múrcia.

17 de setembre a les 19 h.

“El servicio de patrimonio y museos de Santa Pola, un modelo de gestión del Patrimonio cultural”, a càrrec de Mª José Cerdà-Bartoméu, directora de museus i Patrimoni Històric de Santa Pola.

18 de setembre a les 19 h.

“Un enfoque para el Museo del MAR: el museo como entidad para la conservación, investigación y divulgación del patrimonio cultural”, a càrrec de Mª José Cerdà-Bartoméu, directora de museus i Patrimoni Històric de Santa Pola.

21 de setembre a les 19 h.

“El germen y la gestión de un Parque Natural. El Hondo de Elx-Crevillent”, a càrrec de Vicent Sansano, catedràtic de Biologia i Geologia i president de la Junta Rectora del Parc Natural “El Hondo”.

22 de setembre a les 19 h.

“Las figuras de protección del patrimonio según la legislación vigente” a càrrec de José Antonio López Mira, cap de servei de Cultura de la Direcció Territorial d'Alacant.

24 de setembre a les 19 h.

“La gestión del patrimonio paleontológico de España: un problema más allá de diferentes legislaciones y competencias autonómicas”, a càrrec de Juana Vegas Salamanca , cap d'àrea Patrimoni Geològic i Miner de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya.

25 de setembre a les 19 h.

“Las figuras legales de protección del patrimonio natural”, a càrrec de Carmina Cartagena, doctora en Biologia i tècnica del Parc Natural de les Salinas de Santa Pola.

29 de setembre a les 19 h.

“Propuestas de gestión para un legado en Crevillent: Daniel Jiménez de Cisneros”, a càrrec de Daniel Belmonte Mas, coordinador activitats organitzades en el centenari de la publicació per part de Daniel Jiménez de Cisneros dels seus treballs sobre la serra de Crevillent, arqueòleg, professor d'Ensenyament Secundari de la Regió de Múrcia.

Aquest curs és gratuït gràcies a que la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Crevillent assumeix el finançament complet d'aquest, i està dirigit a majors de 18 anys, sense cap requisit previ, que puguen estar interessats a conéixer més en profunditat els aspectes relacionats amb la conservació del patrimoni natural i cultural. A més amb la realització del curs els estudiants inscrits podran obtindre crèdits ECTS.