TURISME

La Comunitat Valenciana porta a FITUR la seua primera piscina per fer surf, platges al metavers i turisme a zones despoblades

LAURA HERRERAS / ROSA PIQUER - 18/01/2023

València, Alacant i Castelló promocionen els seus recursos turístics a la primera jornada d'una fira referent a nivell mundial

La Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR) ha arrencat aquest dimecres amb una forta presència de la Comunitat Valenciana. FITUR és un dels aparadors turístics més grans del món, que se celebra del 18 al 22 de gener.

Localitats de València, Alacant i Castelló són presents en aquesta fira mostrant els seus recursos turístics per captar nous mercats. El Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que la presència de la Comunitat Valenciana en aquesta edició es basa a “promocionar-se com a destinació sostenible, accessible i tecnològica”, i ha incidit que en aquesta edició “tornem amb un producte intacte i mostrant la gran diversitat i la unitat”.

Colomer ha recordat que els darrers vuit anys han constituït "una fita d'unitat" al sector turístic i això es veu en la forta presència d'empreses en aquesta edició: en concret, en aquesta edició hi ha més de 500 co-expositors a l'estand de la Comunitat Valenciana, dels quals 215 són. Es calcula que se celebraran unes 3.000 reunions.

També s'ha referit a les bones perspectives per al 2023, que són “raonablement positives”, tot i que s'ha mostrat prudent perquè “els pàlpits i vibracions després els confirma el mercat”. Per això, ha remarcat que “venim Fitur per argumentar i traslladar un missatge de llum, perquè les impressions són positives”.

Primera piscina d'onades d'Espanya

Entre les novetats que s'han presentat a la primera jornada de FITUR, aquest dimecres, hi ha la primera piscina d'oles per practicar surf a tot Espanya, que es començarà a construir a la localitat alacantina de La Nucía aquest any. Serà una piscina amb vint tipus diferents d'ones on es podrà practicar aquest esport i que pretén convertir-se en un gran atractiu turístic.

La Nucía ha presentat aquest dimarts aquesta nova infraestructura que s'emmarca dins del projecte de ‘La Nucia, Ciutat de l’Esport’. La Ciutat Esportiva Camilo Cano ja està conformada per més de 400.000 metres quadrats d'espais esportius i entre els últims que s'han inaugurat hi ha el nou Soccer Center.

Pel que fa a la piscina d'oles, aquesta instal·lació de 70.000 metres quadrats serà construïda al llarg d'aquest any per l'empresa Wavegarden i s'espera que puga obrir les portes l'estiu del 2024. A més d'aquesta gran llacuna, la instal·lació comptarà amb una escola i botiga de surf, restauració, zones de coworking, allotjament per a esportistes i un edifici multifuncional amb gimnàs, sala fitness, ioga etc. Quan entre en ple rendiment, està previst que rebi 200.000 visitants internacionals a l'any.

Platges de Gandia al Metavers

Una altra novetat que s'ha donat a conèixer a la jornada està la inclusió de les platges de Gandia al Metavers. Des d'ara és possible visitar la platja de Gandia des de qualsevol part del món sense moure's de casa. L'aventura de Gandia al metavers s'anomena “Gandia virtual experience” i ha estat presentada aquest dimarts a FITUR en el primer dels actes que s'han realitzat a la Fira de Turisme de Madrid, la més important del sector a nivell mundial.

El regidor de Turisme, Vicent Mascarell i Alberto Lozano, CEO de Six3D -l'empresa que està darrere d'aquest projecte- han presentat la nova eina turística que permet passejar per la platja de Gandia i viure l'experiència en realitat virtual de sobrevolar la costa gandienca o el Moll dels Borja entre molts altres atractius turístics.

Després de Benidorm, Gandia és la primera platja a Espanya en ser present en aquesta plataforma que pretén ser un ganxo per convèncer els turistes que el millor és visitar la localitat en persona.

La província de València amb el turisme als municipis menys poblats

La Diputació de València ha donat a conèixer aquest dimecres el seu programa Fem Poble, un programa que ja compta amb 50 pobles adherits per ajudar les localitats menys poblades a vendre els seus productes al principal aparador turístic del país, un gran núvol on operen les principals empreses i actors del sector.

El resultat d'aquest programa és el primer catàleg d'experiències turístiques a pobles en risc de despoblació, amb prop d'un centenar de propostes que arriben a Fitur de la mà de València Turisme per ser promocionades als circuits, certàmens i esdeveniments del sector.

Connexió aèria Alacant - Estats Units

Un altre important projecte és la connexió aèria Alacant - Estats Units on està treballant la província d'Alacant. El president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha anunciat aquest matí que la institució treballa amb operadors turístics, agències i associacions turístiques del territori per establir, per primera vegada a la història de la província, una connexió aèria directa entre Alacant i els Estats Units.

A més, Mazón ha destacat el desenvolupament d'un espai virtual de la destinació alacantina al metavers, com una altra de les novetats d'aquesta edició.

Castelló: una província sobre rodes

La província de Castelló ha presentat en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR) un projecte nou per a convertir aquest territori en l'escenari del ciclisme. Així, la Diputació de Castelló ha presentat el Necst Destination, un projecte que arribarà gràcies a una inversió de 4 milions d'euros dels Fons Europeus amb un pla de turisme vertebrador que es desenvoluparà en tres anualitats, fins a 2025, amb els fons Next Generation.

D'aquesta manera, la Diputació de Castelló manté el seu més ferm suport al sector turístic amb el pla Necst Destination Castelló 2026, un pla d'inversió amb fons europeus que atraurà quatre milions d'euros per a impulsar el projecte clicloturístico Castelló Cycling.

Així mateix, amb dues etapes amb eixida a Morella fins a Borriana i de la Vall d'Uixó a Javalambre, La Volta ciclista a Espanya recorrerà la província de Castelló.

MÉS FOTOS