POLÍTICA

Compromís recolza al Senat les reclamacions del professorat per a garantir la presència d'Economia en la futura LOMLOE

ELPERIODIC.COM - 21/11/2020

Carles Mulet recull les peticions de l'Associació del Professorat d’Administració, Comerç i Economia del PV i considera “necessaris” aquests continguts en el currículum de secundària

El senador Carles Mulet reclamarà en la tramitació al Senat de la nova Llei d'Educació que aquesta mantinga els continguts que actualment ja s'estan cursant de l'especialitat d'Economia, després d'haver-se reunit amb una representació de més de 300 professors d'Economia del País Valencià que reclamen la seua presència en tots els nivells de l'educació secundària obligatòria.

“Som conscients del que representa la matèria en els currículums de l'alumnat i, com el professorat, coincidim que els continguts impartits en aquestes matèries són fonamentalés en la vida futura de l'alumnat”, ha indicat el representant valencià que tractarà d'aconseguir que no disminuïsca la presència en l'educació secundària. La coalició ha reclamat durant la present legislatura en diverses iniciatives la creació de campanyes d'alfabetització digital, de l'ús de la tecnologia i internet entre adolescents com a contribució al seu desenvolupament i autonomia personal o al desenvolupament de les tecnologies de la comunicació, formació en contractes perquè no siguen víctimes d'abusos i reclamat que la LOMLOE incloga, dins de l'ensenyament obligatori aquestes matèries cívico-ciutadanes, tal com reclama la Unió Europea i aquest grup de professors.

Professors com María Ángeles Bonilla, Fernado Villanueva, Inma Cardona o Carmen Mallol, van explicar que aquestes matèries aporten informació molt valuosa sobre què és un ERTO, entendre les cotitzacions, l'estalvi, l'economia del bé comú, els pressupostos personals, la solidaritat, els impostos, els contractes, les entrevistes de treball o les beques, per citar alguns exemples que es transmeten en l'assignatura d'Economia matèria d'Iniciació a l'Activitat Emprenedora i Empresarial.

“Aquests continguts tan necessaris actualment van aparèixer amb la LOGSE en el batxillerat. La LOMCE els va afectar amb la introducció de l'emprenedoria  en l'ESO i volem que es garantisca la seua presència sense polititzar-se la qüestió o enfrontar-se amb altres matèries”, ha agregat Mulet.

Les matèries d'aquesta  especialitat que actualment cursa l'alumnat en l'ESO són les següents:

4t d’ESO: itinerari acadèmiques (inicialment orientat al batxillerat) s'inclou la matèria d'Economia com a matèria d'opció al costat del llatí, biologia i física i química (n’han de triar 2). Una està orientada als batxillers de ciències i l'altra cap al batxillerat humanístic i ciències socials.

4t d’ESO: itinerari aplicades (inicialment orientat cap a l’FP) s'inclou la matèria d'Iniciació a l'activitat emprenedora i empresarial com a matèria d'opció al costat de ciències aplicades a l'activitat professional i tecnologia (han de triar dues matèries)

Finalment, en primer cicle d'ESO (1r, 2n 3r d’ESO) tenen la matèria d'Iniciació a l'activitat emprenedora i empresarial dins del bloc de matèries específiques (anteriorment optatives)

 

MÉS FOTOS