POLÍTICA

Compromís presenta propostes per corregir deficiències dels festivals de música

ELPERIODIC.COM - 27/10/2023

Mònica Àlvaro: “Clàusules denunciades per usuaris i associacions de consumidors, com la lliure mobilitat als festivals, no poden estar finançades amb diners públics”

Segons ha explicat la diputada del grup parlamentari Compromís, Mònica Àlvaro “el passat 17 d’octubre la Conselleria d’Innovació, Indústria, Turisme i Comerç va fer pública la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Associació de Promotors de Festivals de Música (Profest) per valor d’un milió d’euros. Cal matissar que aquest conveni no és nou, ja que l’anterior govern del Botànic, mitjançant les marques creades, com ara la de Mediterranew Fest, ja signava convenis amb esta associació. No obstant l’import del conveni ha augmentat dels 250.000 mil euros (del conveni de juny del 2022 i 2021) al milió d’euros de l’actual conveni”.

Segons la pròpia Conselleria, mitjançant esta col·laboració es podran implementar millores en la seguretat i l’accés dels festivals que Profest promou al territori valencià. Des de Compromís es destaca que “no s’han explicat suficientment els motius de l’augment exponencial de l’import del conveni. Esperem que un suport semblant s’estenga a altres festivals de música, com aquells que programen música en valencià, que no entren en este conveni”. És per això que el grup parlamentari Compromís ha demanat el conveni signat amb Profest. Tot i  això, la diputada Mònica Àlvaro ha manifestat que “estem davant d’una excel·lent oportunitat d’exigir ja no sols incrementar la seguretat als festivals, sinó també acabar amb mancances que han estat denunciades per associacions de consumidors com FACUA i per usuaris d’estos esdeveniments”.

“És per això que hem presentat una proposició no de llei a la Comissió d’Indústria i Turisme de les Corts, instant al govern valencià a afegir una addenda a dit conveni mitjançant la qual es prohibisquen pràctiques abusives als Festivals que reben esta subvenció” ha manifestat Àlvaro. Entre estes pràctiques Compromís destaca les quotes de gestió que els festivals cobren a usuaris per el retorn dels diners no emprats i acumulats en les polseres cashless, la negativa a introduir menjar en el recinte tot i patir malalties i intoleràncies alimentaries de les persones que acudeixen als festivals o fins i tot cobrar mitjançant una polsera “reaccess” l’entrada i eixida lliure del recinte de Festival, tot i ja haver adquirit l’entrada o abonament.

“Es tracta de denuncies que en la seua majoria ja ha rebut el Consell, però de les quals no s’ha fet ressò i caldrà que estes s’incloguen en una addenda, ja que el govern valencià no pot permetre que estes practiques denunciades reiteradament es desenvolupen amb diners públics”, ha conclòs Àlvaro.