Compromís demana que el personal d’administració de justícia valencià es forme en diversitat LGTBI+
ELPERIODIC.COM - 04/11/2021La diputada portaveu de Compromís a la Comissió de Justícia a les Corts Valencianes, Nathalie Torres, ha registrat una iniciativa per a fomentar que el personal de l’administració de Justícia del País Valencià es forme en la diversitat LGTBI+ per tal de garantir els drets “a ser i sentir” de tota la ciutadania valenciana. A l’exposició de motius la diputada valencianista demana que es duguen a terme les accions necessàries tant a la Generalitat Valenciana com al govern de l’Estat espanyol.
Les valencianes i valencians, assegura Nathalie Torres, “tenim les millors eines legislatives per a combatre l’odi arran de l’aprovació de la Llei Integral LGTBI i la Llei Trans Valenciana i que dóna recursos a un col·lectiu que ha lluitat tota la seua història per fer valdre els drets”. En la mateixa línia, però, Torres assegura que “per a garantir-ne els drets cal que tota la ciutadania ens impliquem en eixa tasca d’avançar i, sobretot, les administracions públiques que per a dur a terme estes mesures requerixen una educació en la igualtat, la diversitat i el respecte mutu”.
La diputada Nathalie Torres, de Compromís, ha volgut fer palesa la necessitat d’impulsar accions formatives i educatives en la igualtat de les persones i realitats LGTBI+ arran de la mesura cautelaríssima de la retirada de llibres de temàtica LGTBI a la ciutat de Castelló de la Plana. “La rectificació d’esta mesura i l’alçament de les mesures cautelars demostra que hi ha una assignatura pendent a la judicatura en formació d’igualtat LGTBI i que només la superació d’esta assignatura contribuirà a aplanar el camí en la defensa dels drets de les persones LGTBI+ i també evitaria la desempara d’un col·lectiu que veu massa a sovint com es vulneren els seus drets fonamentals”, ha asseverat Torres.
Torres, a la proposició no de llei que ha presentat a les Corts Valencianes, exemplifica com a l’Estratègia valenciana per a la Igualtat de tracte, la no-discriminació i la prevenció de delictes d’odi (2019-2024) recull al seu eix sisè la formació de les persones professionals de l’àmbit públic i privat i del tercer sector i desenvolupar accions formatives dirigides a personal de l’àmbit jurídic.