Es presenta la campanya 'Valencià per la igualtat'
Emmarcat en els actes de la setmana del 8 de març, i just abans de la lectura del Manifest, el dimecres 8 de març a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Cocentaina, Vicent Santamaria, tècnic lingüístic de l'Agència de Promoció del Valencià (Aviva) i Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina i regidora de Benestar Social, van presentar la campanya 'Valencià per la igualtat', que pretén promoure l'ús d'un llenguatge igualitari i no sexista. Es tracta d'un decàleg de recomanacions especialment dirigides al llenguatge administratiu.
Mireia Estepa explicava que "la idea és que aquest pràctic manual d'usos figure exposat damunt de les taules de fins a 50 despatxos de treballadors i treballadores. A més a més, deia, "distribuirem 10 cartells, un en cada edifici municipal, amb els consells per a oferir una sèrie de recursos que eviten fer un ús sexista del llenguatge, tant oral com escrit".
Per la seua banda, Vicent Santamaria constatava que la campanya ha sigut una iniciativa de la tècnica d'AVIVA de l'Ajuntament de Silla i que actualment 28 Ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana participen en 'Valencià per la igualtat', per la qual cosa les administracions impulsores de la iniciativa, la Conselleria d'Educació i Cultura i la Diputació de València, porten impresos prop de 12.000 fullets i 1.400 cartells amb el decàleg de recomanacions.
Igualment, informava que la campanya s'inclou també com a part del Pla d'Igualtat que l'Ajuntament va posar en marxa i, a més, amb aquesta campanya especialment adaptada al llenguatge administratiu, reforça i complementa la Guia de criteris lingüístics per a un ús no sexista de la llengua que es va repartir com a esborrany en pdf a tot el personal municipal amb l'objectiu d'usar en els escrits un llenguatge inclusiu com correspon a una administració moderna i igualitària.
Finalment, ambdós feien una reflexió al voltant de la importància que té la llengua que utilitzem, perquè és el reflex de la nostra societat i transmet valors, per tant si fem un ús inclusiu del llenguatge, podem influir també en el canvi a una visió no sexista de la societat, a la qual hem d'aspirar.