Catarroja augmentarà el cabal d'aigua amb les obres de la potabilitzadora del Realón
Les obres de la primera fase de l'enllaç entre la potabilitzadora del Realón i València que s'executen per part de l'EMSHI, entre l'entrada a Catarroja davant del Poliesportiu fins al barranc, augmentaran la seguretat de tota la xarxa de proveïment d'aigua potable en alta a Catarroja que passarà de tenir una capacitat de 600 a 1.600 mm de cabal.
Els treballs s'executen en la via de servei paral·lela a la CV400, amb una llargària de kilòmetre i mig, en la zona coneguda com a 'Ruta del colesterol' i en acabar les obres previstes l'any 2025, es restablirà la via ciclista, la de vianants, i el camí de servei paral·lel amb entrada posterior al cementeri de Catarroja.
«Els treballs que executa l'EMSHI aportaran una renovada xarxa d'abastiment d'aigua potable per a Catarroja des de la potabilitzadora de Picassent, però també l'adaptació de la normativa de les noves vies ciclopeatonals, amb enllaç amb la xarxa urbana», explica el regidor d'Urbanisme i Mobilitat Sostenible, Martí Raga.
Les obres de la canonada ocupen l'espai de l'actual 'Ruta del colesterol', i posteriorment restablirà la zona d'obres amb la renovació dels carrils, amb una zona adaptada a la circulació plural actual i de convivència entre els carrils de mobilitat sostenible.
La 'Ruta del colesterol' és una via de vianants i ciclista que discorre paral·lela a la CV400 i que és molt utilitzada per la ciutadania de l'Horta Sud, tant per a passejar, com per a fer esport i d'oci, a més d'un carril de mobilitat plural per als desplaçaments segurs a València, «amb enllaços amb la xarxa urbana i que es renovaran completament en acabar les obres i s'aniran obrint per fases».
L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) prolongarà la canonada recentment renovada que discorre entre la potabilitzadora El Realón a Picassent i València, amb la primera fase a Catarroja. L'enllaç també permetrà minimitzar l'afecció que ocasionaria una hipotètica avaria en l'adducció de 1600 mm que proveeix d'aigua potable, i «protegir l'aigua com a recurs natural, evitar fuites, i garantir-la com a recurs bàsic a la ciutadania», destaca Martí Raga.
L'actuació consisteix en la instal·lació d'una conducció de fosa dúctil de 1000 mm de diàmetre i s'estima que el pressupost per a l'execució dels treballs ronde els 8 milions d'euros per donar servei, amb el projecte complet, a més d'1,6 milions d'habitants de l'Horta i València.