La rehabilitació sostenible de Castelló tindria un cost de 10.000 euros per habitatge
L'Ajuntament compta amb un full de ruta a seguir en aquest 2020 per a avançar en la rehabilitació de la ciutat
La majoria dels edificis de la ciutat de Castelló van ser construïts abans de les primeres normes d'edificació de 1979, la qual cosa significa que “el 70% dels nostres edificis tenen dèficits en accessibilitat i en eficiència energètica”, segons ha afirmat en roda de premsa el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro. Per a la rehabilitació d'aquests edificis l'Ajuntament es basarà en dues experiències anteriors, una a Madrid, durant el mandat de Manuela Carmena, i l'altra en Santa Coloma de Gramanet.
La millora consistirà en una rehabilitació verda, que es basa en una millora de l'eficiència energètica, en una millora de l'accessibilitat i en una instal·lació de mecanismes d'autoproveïment energètic.
La rehabilitació suposarà una mobilització de recursos de mil milions d'euros en un termini de 25 anys per a tots els habitatges, és a dir, un total de 20.000 edificis. “Cada habitatge tindria un cost aproximat mínim de 10.000 euros”, ha assegurat Fernando Navarro en la roda de premsa.
Per a l'any 2020 es recomana que s'aprove una ordenança de rehabilitació verda, la qual s'espera que siga aprovada abans de final d'any, que s'aprove una ordenança d'energia “per a establir els mecanismes d'autoproveïment per a les comunitats energètiques”, que es modifique l'ordenança municipal de l'IBI i del ICIO, que es cree el Fons Rotatori de l'Ajuntament “que aniria a invertir en edificis privats per a incorporar-los a la cartellera d'habitatge públic” i iniciar la rehabilitació de l'edifici del carrer Huesca, el qual “pot ser el principal espill on la ciutat puga veure com podem crear aquests edificis”.