Els II Premis Nacionals d'Agent Tutor premien a ‘Comunica Jove!’ per la seua innovació
Donate destaca el reconeixement a aquest projecte que acosta la Policia Local a les persones joves dels instituts de Castelló
‘Comunica Jove!’, el projecte posat en marxa per a acostar la Policia Local de Castelló al col·lectiu de joves i ser eina per a previndre possibles situacions d'assetjament escolar, familiar o qualsevol tipus de violència, ha sigut guardonat en els II Premis Nacionals a les Bones Pràctiques dins del Programa Marc Agent Tutor en un acte que ha tingut lloc aquest dimecres en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). La iniciativa de l'Ajuntament de Castelló ha rebut el reconeixement en la categoria d'innovació en una edició organitzada per la FEMP i la Delegació per al Pla Nacional Sobre Drogues.
Aquest projecte, que va nàixer en el curs 2018/2019, és un canal de comunicació de la Unitat Agent Tutor de la Policia Local de Castelló dirigit als onze instituts públics de la ciutat a través de WhatsApp i Instagram. El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha explicat que “’Comunica Jove!’ encara el seu quart curs havent-se consolidat com una eina d'èxit per a acostar la Policia Local a l'estudiantat dels instituts de Castelló”. “Aquest guardó és tot un reconeixement i suport a aquesta pionera iniciativa que cada any creix en participants i interaccions i que és un canal directe i útil per a detectar possibles problemes i sensibilitzar sobre temes com la diversitat i la igualtat”, ha apuntat. Donate ha recollit el premi junt als agents responsables del projecte.
El projecte ‘Comunica Jove!’, impulsat per la regidoria de Seguretat Pública i Emergències i la regidoria de Joventut, es va posar en marxa com a experiència pilot en 2018. La iniciativa consistia a establir un canal directe de comunicació a través de WhatsApp per mitjà del qual la Policia Local comunica les seues informacions i en el qual qualsevol alumne o alumna pot demanar assessorament i preguntar sobre problemes o situacions personals.
En la seua última edició, a través d'aquest projecte s'ha tornat a conscienciar sobre l'assetjament escolar, igualtat, seguretat digital, medi ambient, i s'ha abordat la diversitat funcional. En total, han participat uns 3.000 alumnes de Primer i Segon d'ESO.