CASTELLÓN | ECONOMIA I NEGOCI

El Port de Castelló certifica la seua lluita contra el canvi climàtic: reduïx un 12% la seua petjada de carboni

ELPERIODIC.COM - 22/01/2024

Les principals accions dutes a terme per l'Autoritat Portuària de Castelló han estat vinculades a l'eficiència energètica de l'enllumenat públic i l'increment del parc mòbil zero emissions amb vehicles híbrids i elèctrics

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha aprovat la petjada de carboni dels anys 2020 al 2022 de l'Autoritat Portuària de Castelló i certifica amb això l'esforç de la institució en la lluita contra el canvi climàtic, en reduir en un 12% les seues emissions respecte a l'any 2019. Esta reducció és fruit dels diferents projectes impulsats per la institució per a minimitzar el seu impacte mediambiental i establir una estratègia ambiciosa cap a la sostenibilitat i descarbonització de la nostra activitat.

Les principals accions dutes a terme per l'Autoritat Portuària de Castelló han estat vinculades a l'eficiència energètica de l'enllumenat públic i l'increment del parc mòbil zero emissions amb vehicles híbrids i elèctrics. Accions alineades amb el Marc Estratègic de Ports de l'Estat que mostren el compromís per adoptar mesures per a pal·liar l'emergència climàtica.

La petjada de carboni de l'APC ha passat des de 2019 a 2022 de ser 539,33 a 474,89 tones de COâ‚‚ equivalent associades a les activitats de l'abast 1 i 2. Això és, emissions directes (abast 1) alliberades per fonts dependents de l'APC i emissions indirectes (abast 2) associades a la generació d'electricitat adquirida i consumida per l'Autoritat Portuària.

L'Autoritat Portuària de Castelló continua avançant en esta matèria, i dins del pla de reducció presentat s'escometran accions com la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum en els edificis de l'Autoritat Portuària, i la compra d'energia elèctrica amb garantia d'origen, és a dir, amb certificat que acredita que l'electricitat consumida prové de fonts renovables. Estes accions, juntament amb projectes com l'electrificació de molles i operatives o l'aposta per combustibles alternatius (amoníac, hidrogen o metanol entre altres), enfortixen a PortCastelló en el seu avanç cap a la sostenibilitat.

L'objectiu de la instituciónes adaptar el funcionament de l'Autoritat Portuària per mitjà de la innovació a la demanda del sector portuari i reduir la petjada de carboni en les nostres instal·lacions.

L'Autoritat Portuària de Castelló disposa a més d'un sistema de gestió ambiental certificat conforme a la norma ISO 14001:2015 i renova cada dos anys la seua certificació PERS d'ECOPORTS, la qual cosa enfortix el compliment amb la legislació ambiental i contribuïx al desenvolupament sostenible i protecció mediambiental del port de Castelló.